Medya
01 Oca 2014 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:51

Ertuğrul Özkök yeni yıla zehir zemberek bir yazıyla girdi! Yere batsın böyle siyaset!

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, isim vermeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve politikalarını ağır bir dille eleştirdi.

Manisa Akhisar'da evinin balkonunda Başbakan Erdoğan'a ayakkabı kutusunu gösteren kadını yazan Özkök, bugünkü köşesinde "Terastaki o kadının yüzüne baktınız mı? Konuşurken yüzünde hiç nefret ve kinin öfkesini gördünüz mü?... Hançeresi gerildi mi hiç?..." diye sordu.

HER GÜN ÜZERİMİZE ORGAZM OLAN BELAGATİN ŞEHVETİ

Daha sonra sözü Erdoğan'ın söylemine ve öfkeli üslubuna getiren yazarın hedefindeki Başbakan için "Öyleyse batsın o siyaset de, onun teneke kanunu da...Kibri de, bitip tükenmeyen o mağduriyeti de... Her gün üzerimize orgazm olan belagatin şehveti de..." ifadelerini kullandı.

İsim vermeden Erdoğan'ı, insanları aşağılamak ve hor görmekle suçlayan Özkök, "Kadın yerine, adam yerine, insan yerine konmayı istiyoruz... Söyleyin Allah aşkına çok mu şey istiyoruz?..." dedikten sonra yazısına şöyle devam etti:

KORKUNUN SESSİZLİĞİNİ GÜÇ VE İSTİKAR SANMIŞ

Akhisar’daki o kadının yüzüne bakın.
Başı örtülü değil diye yüzünüze o müstehzi ifadeyi kondurup... Tam 11 yıldır kesintisiz ülkeyi yöneten, ülkenin bütün itiraz kurumlarını sustalı maymuna çeviren, çok partili hayatın en muktediri, Ege’nin bir kasabasında küçücük bir ayakkabı kutusu karşısında çılgına dönüyor.
Çünkü itiraza alışmamış.
Çünkü ülkenin en güçlü kurumlarını susturduğu için, korkunun sessizliğini güç ve istikrar sanmış.
Çünkü insanların da şurasına düğümlenen sıkıntıyı, 11 yıldır durmadan aşağılanmanın yarattığı  sıkışmayı işitecek ne kulağı, görecek ne gözü kalmış.
Bir tek dili var, o da belagat şehvetinin cazibesine kapılmış gitmiş.
Kulağı var da kendini işitmez, gözü var da kendi yaptığını görmez halde.
İşte o yüzden bir Anadolu kasabasında, içi boş bir ayakkabı kutusu karşısında perişan olur."

Ertuğrul Özkök'ün yazısının tamamını okumak için tıklayın..