Medya
26 Şub 2013 10:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

EROTİK KOMEDİLERİN GÜZELİ EMEL AYDAN ASLINDA BİR ERKEKTİ!

Dizilerden, reklamlardan tanıdığımız Nil Erkoçlar ameliyatla erkek oldu ama bizim konuşmamız gereken bu mu? Murat Tolga Şen yazıyor.

Sanırım duymayan kalmadı çünkü Hürriyet gazetesi Ayşe Arman’ın röportajına PR yapacağım diye kendisinden geçmiş vaziyette! Mevzu şu; Emret Komutanım gibi TV dizilerinden ve daha çok reklamlardan tanıdığımız Nil Erkoçlar ameliyat olup cinsiyet değiştirmiş ve Rüzgar Erkoçlar olmuş!

Bana kalsa sessizlikle yürümesi gereken bir gemi bu… Eminim eski Nil yeni Rüzgar’ın amacı da bu değildir ama medyanın eline düşmeyesin bir kere! Bence bir an önce psikolojik destek almalı çünkü hayatının deşilmedik yeri kalmayacak. Medyaya aylarca oyalanacağı bir malzeme vermiş oldu. Manşetleri görür gibiyim; “Molped reklamıyla ünlü oldu ama o artık erkek!”, “Nil’in erkekliği rüzgar gibi esecek mi?”

Bu konuya daha fazla bulaşmak istemiyorum çünkü kadınlığı da, erkekliği de kendi meselesi, beni ilgilendiren oyunculuğu… Umarım oynadığı dizilerde, sinema filmlerinde iyi performanslar gösterir de biz de buradan övgü dolu yazılar yazarız.

Tabi yazının altını doldurmak lazım... O yüzden sizi bu konuyla da ilgili olarak biraz geçmişe götürmek istiyorum. Hayata dişi olarak başlayıp erliğe dönen sinema, TV yüzü pek yoktur ama pek kimselerin bilmediği bir cinsiyet değiştirme hikayesi de Yeşilçam’da yaşanmıştır. 70’lerde sektöre hakim olan erotik komedilerin güzellerinden biri olan Emel Aydan aslında bir erkekti!

Emel Aydan’ın asıl adı Erdoğan Kaşif’tir. 1951 yılında İstanbul’da doğmuştur. İtalya’nın Roma şehrinde ameliyat ile kadın olmuş, ardından da Milano ve İsviçre’de Rita Santiago adıyla striptizcilik yapmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra 1970′li yılların ortalarında birçok cinsel içerikli filmlerde yer almıştır. Ayrıca sahneye çıkarak şarkıcılık da yapmıştır.

Oynadığı ilk film, Hızlım Benim’dir. Babası bir zamanlar tiyatrolarda görev almış, Hüseyin Kaşif’tir. Hüseyin Kaşif, striptiz ustası Nur Ay ile evlendikten sonra Emel Aydan ile birlikte çeşitli erotik gösteriler sunmuşlardır. Emel Aydan’ın oynadığı tüm filmler erotik değildir. “Kader Bu” adlı drama ve Halit Akçatepe’nin “Lüküs Hayat” adlı müzikal filminde oynamıştır. Çektiği filmlerin tamamına yakını 1975 ile 1979 arasındadır. Bu süre zarfında 20 erotik ve hafif porno tarzında filmde yer almıştır. 1980 Askeri Darbesi ile erotik filmlerin üretimi ve dağıtımı yasaklanınca sinemada tutunamayan Aydan, gece kulüplerinde çalışmıştır.



İri göğüsleriyle, kısık sesiyle ve vücut yapısıyla dikkati çekerek seks filmlerinde başrollere kadar tırmanan Emel Aydan, dönemin en tutulan seks yıldızlarından biridir. “Erkeğim Benim”, “Ye Beni Mahmut”, “Kayıkçının Küreği”, “Babanın Kızları” başrolünü oynadığı filmlerden bazılarıdır.

İşin ilginç tarafı Emel Aydan’ın bir transseksüel olduğunu oyuncu arkadaşları bile bilmemektedir. Nebil Özgentürk’ün hazırladığı “Türkiye’nin Hatıra Defteri” isimli belgeselde Emel Aydan ile ilgili Gazanfer Özcan’ın bir anısına yer verilir.

Emel Aydan, Gazanfer Özcan, Adnan Şenses gibi isimlerle birlikte “Ah Nerede Vah Nerede” filminin çekimi için kamera karşısına geçer. Adnan Şenses, güzelliğinden etkilendiği Emel Aydan’a kur yapmalara, etrafında dolanmalara başlar. fakat Gazanfer Özcan’ın gözü bir yerden ısırmaktadır bu kişiyi. Düşünür, düşünür ve en sonunda kim olduğunu bulur. Bu cilveli dişi, Gazanfer Özcan’ın bir dönem rol arkadaşlığını da yaptığı eski bir tiyatro arkadaşı olan Hüseyin Kaşif’in oğlu Erdoğan’dır. Ameliyat geçirmiş ve kadın olmuştur ama bundan kimselerin haberi yoktur. Çekimler sırasında yanına usulca yaklaşır yanına ve “Beni tanımadın mı Erdoğan” der. Emel Aydan başını “Evet” manasında sallar. Gazanfer Özcan bu durum karşısında günlerce kendine gelemez ve bu anı hep hatırlar.

MURAT TOLGA ŞEN

murattolga@gmail.com  - twitter.com/murattolga

Kaynakça: Wikipedi Emel Aydan maddesi

Türk Sinemasında Cinselliğin Tarihi / Agah Özgüç / +1 Kitap yayınları

Türkiye’nin Hatıra Defteri / Nebil Özgentürk