Medya
28 Haz 2012 23:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

EREĞLİ 1 . ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Yönetmenler ve yapımcılar festival tarihinden iki günce Ereğli'ye gelip festival yönetim kurulunun belirleyeceği konu hakkında, 48 saat için kısa film çekilip, yarışmaya tabi tutulacak.

Bu yıl birincisi düzenlenen “Ereğli 1. Uluslararası Kısa Film Festivali” değişik ülkelerden, değişik sesleri hoşgörü diyarında yıldızların altın  bir araya getirmeyi amaç ediniyor. Organizasyon olarak benzeri kısa film organizasyonlarından farklı bir çizgi oluşturmak ve bu çizgide bir ekol olmak için yola çıkan festival Ereğli Sanat Merkezi Derneği, Anadolu fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFODER)ve ERDAK dernekleri tarafından oluşturulan  bir platform tarafından düzenlenmektedir.

Ereğli Belediyesinin ana sponsorluğunda, Polonya Büyükelçiliği, Arpacı Süt ve Süt ürünleri A.Ş., Asşelale şekerleme sponsorluklarında gerçekleştirilen bu etkinlik sinema sanatı kapsamındaki; yönetmenlerin yeteneklerini en özgün biçimde yansıtmalarına olanak tanıyan kısa filmi desteklemek, ulusal ve uluslararası alanda genç yönetmenlerin seslerini duyurmalarına ortam hazırlamak amacıyla düzenleniyor.

Festivalin bir etabının yöresel geziler olması yeni dostluklar kurulmasına yol açacağı gibi  değişik memleketlerden gelen konukların  arasında bilgi, beceri, yeni teknoloji paylaşımlarına olanak vererek yeni ufukların oluşmasına vesile olacaktır.  Ereğli 1. Uluslar arası Kısa Film Festivali aynı zamanda unutulmaya terk edilmiş Anadolu’ nun ortasındaki bir kültür şehrinin hoş bir sedası olarak yıldızlara doğru yükselecek.

Festival 13-15 Temmuz tarihleri arasında yapılıyor. Festival bünyesinde yapılan kısa film yarışmasına katılım 31 Mayıs’ta sona erdi. 5 Haziran’da toplanan ön eleme jürileri; TÜRKİYE ,İSPANYA, ALMANYA, İTALYA, K.K.T.C., U.S.A., KOLOMBİYA, FİNLANDİYA, FRANSA, İRAN, İSRAİL, İSVEÇ, POLONYA’dan katılan 125 filmi değerlendirip  1 Temmuz’da ön elemeyi geçen ve gösterilecek filmleri açıklayacak. 60 tane film Atatürk Kültür Parkı’nda yazlık sinema gösteriminde halk ile buluşacak. Diğer filmler ise  Karapınar Belediyesi gösteri salonunda izleyicilerin beğenisine  sunulacak.

Belki de hiç bir kısa film festivalinde olmayan bir projede bu festival kapsamında. Yönetmenler ve yapımcılar festival tarihinden iki  günce Ereğli’ye gelip  festival yönetim kurulunun belirleyeceği konu hakkında, 48 saat için kısa film çekilip, yarışmaya tabi tutulacak.  Yarışmaya cep telefonu, kamera, profesyonel kamera ayrımı yapmadan herkes katılabilecektir. Böylece yönetmenlere  kısa sürede kaliteli film yapma alışkanlığı kazandıracak bir etkinlik düzenlenmiş olacak.

Festivale Polonya’dan Euroshorts ekibi de katılıyor. Euroshorts Avrupa’da kısa film festivali organize eden bir ekip ve ellerinde çok miktarda festivallerden ödül almış filmler var. Euroshorts bu filmlerden bir film gösterimi hazırlayacaklar ve festival zamanı birlikte izlenecek.

Festival programı dahilinde Kısa film kursu, 11-12 Temmuz 2012 tarihinde Polonya Euroshourts ekibinden Przemyslaw Mlynczyk ve Kaya Wasilewska’nın  katılımı ile organize edilecek.

Yücel ÜNLÜ, Mesut KARA, Przemyslaw MLYNCZYK, Kaya WASİLEWSKA ve Memduh EKİCİ festivalin ana jüri üyeleridir.

Açılış töreni 13 Temmuz  2012 Cuma günü Ereğli Atatürk Kültür Parkında gerçekleştirilecek.

Program ve gösterim saatleri ile ilgili detaylı bilgiye  5 Temmuz 2012 tarihinden sonra http://www.akkirazkisafilm.net23.net/ adresinden ulaşılabilinir.

Ayrıca facebook fan adresinden de http://www.facebook.com/profile.php?id=100003949096087&sk=wall ulaşabilirsiniz.