Medya
18 Mar 2021 11:50 Son Güncelleme: 18 Mar 2021 12:32

Erdoğan'ın eski danışmanından HDP'li vekile destek: 'Bir şiirden bir tivite'

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine karşı çıktığını yazdı. Akif Beki, geçmişte Erdoğan'ın şiir yüzünden milletvekilliğinin düşürülmesini örnek gösterdi...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine karşı olduğunu yazdı. 

Akif Beki, bugünkü köşesinde 'Bir şiirden bir tivite' başlığıyla kaleme aldığı yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanlığı, bir şiir okuduğu için zamanında düşürüldüğünde niye karşı çıktıysam...HDP’li Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin bir tivit paylaştığı için dün düşürülmesine de aynı sebeple karşıyım" dedi.

İşte Akif Beki'nin o yazısı...

BİR ŞİİRDEN BİR TİVİTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanlığı, bir şiir okuduğu için zamanında düşürüldüğünde niye karşı çıktıysam... HDP’li Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin bir tivit paylaştığı için dün düşürülmesine de aynı sebeple karşıyım. 

O nasıl demokrasimizin utanç verici bir ayıbı olarak kaldıysa bu da öyle...  

Erdoğan’ın okuduğu şiiri militarist bulmuş, katılmamıştım. Müminler niye asker, minareler niye süngü, camilerimizin kubbeleri niye miğfer olsun? 

Ama nihayetinde bir şiirdi. Seçimle geldiği yerden seçimsiz indirilmesine, hapis yatırılmasına gerekçe olamazdı. 

Demokrasi ve ifade özgürlüğünü savunmak için, Gergerlioğlu’na da katılmak gerekmez.  

Şuna ne söylenebilir: 

“Bir barış haberi paylaşmışım, 4 buçuk yıldır hala yayında. Herhangi bir erişim yasağı yok, soruşturma yok, retweet eden başka birisine de soruşturma yok ama bana 2 buçuk yıllık ceza var. Ben seçildikten sonra da yargılamanın durması gerekiyordu.” 

Kaldı ki 28 Şubat hukuksuzluklarına, başörtüsü yasağına, Erdoğan’ın şiirden cezalandırılmasına da karşı durmuş, milletvekilliğinin hakkını vermiş bir hak ve özgürlük savunucusu. 

Geçmişin de mi hiç hatırı yok ki, AK Parti Grubu bu haksızlığa çanak tuttu, alkışlayabildi!