Medya
04 Tem 2022 13:24 Son Güncelleme: 04 Tem 2022 13:28

Erdoğan basın toplantısına damga vurmuştu! Korkusuz yazarından NATO iddiası!

Gürkan Hacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesinde diğer liderlerin aksine soruları rastgele almasının İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un planlaması olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'ndeki basın toplantısındaki sorulara istisnasız cevap vermesi yabancı basını şaşırtmıştı.

Korkusuz yazarı Gürkan Hacır, Erdoğan'ın diğer liderlerin aksine önceden belirlenen değil tüm soruları cevaplamasının İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un planlaması olduğunu iddia etti.

NATO zirvesi ertesinde Madrid’de basın toplantısı düzenledi. Başta Amerikalı gazeteci Michael Tracey gibi herkesi şaşırtan bir şey olmuş. Bütün liderlere sorulacak sorular önceden verilmiş. Yani gazetecilerin ne soru soracaklarını liderler önceden biliyorlarmış. Bir tek Erdoğan’a atış serbest demişler… Dilediğiniz soruyu sorun demişler. Allah Allah…” diye yazan Gürkan Hacır, “Türkiye’de promterlı konuşmayı icat eden bir siyasetçi ne oldu da dünya basının önüne böyle çıktı…? Nerden çıktı bu diye dün sağa sola sordum. İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un planlamasıymış. ‘İsteyen gazeteci istediğini sorsun’ demiş.” ifadelerini kullandı.

Sebebi basit aslında… Erdoğan’ın gazetecilerin sorularını önceden bilmesine gerek yoktu… Çünkü kendi vereceği cevabı biliyordu. Finlandiya ve İsveç konusunda ne sorarlarsa sorsunlar yanıtı belliydi. “Şartlara uymazlarsa… Kendileri bilir…” yorumunu yapan Hacır yazısına şöyle devam etti;

En son yazımda daha detaylı yazdım. Türkiye cebine doldurabildiği kadar avantajı doldurma derdinde… Yani kazanımları artırma peşinde… Gerisi NATO’ya kalmış… Biz o mutabakata imza attık diye Finlandiya ve İsveç yarın NATO üyesi olacak değil. 7 aşamalı bir süreç var ve bu yıllar alacak. Ayrıca son imza TBMM’nin onayıyla atılacak. O yüzden… Türkiye Nasreddin Hoca fıkrasında olduğu gibi yaptı. Komşusuna bundan sonra sen düşün demiş ya hoca… Aynı onun gibi… Yakan topu 2 ülkenin sahasına attı. “Teröre desteği kesmezseniz avucunuzu yalarsınız.” İkna etmek zorunda olan onlar…

Yazının tamamını okumak için tıklayın.