Medya
03 Mar 2012 21:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

EMİN ÇÖLAŞAN'A 1,5 MİLYON DOLARLIK SORU! NAGEHAN ALÇI DEKONTLARLA VURDU!

Sözcü yazarı hakkında ağır iddiaları köşesine taşıyan Alçı, Çölaşan'ın şantaj yaparak medya patronlarından para sızdırdığını iddia etti.

Önceki akşam Beyaz TV'de, Aydın Doğan'a "sizin 28 Şubat'ta, darbecilere karşı dik durduğunuzu biliyorum" mihvalinde destek çıkan Akşam yazarı Nagehan Alçı bugünkü yazısında ortaya resmen bir bomba attı.

Nagehan Alçı, CNNTürk'ten de patronu olan ve geçtiğimiz günlerde evlerinde yedikleri yemek bir hayli konuşulan Aydın Doğan'ı zorda bırakacak iddialarını Emin Çölaşan üzerinden sıraladı.

Negahan Alçı, Emin Çölaşan'ın Doğan grubunda yazarken muhtelif zamanlarda, şantaj ve tehditle Aydın Doğan'dan 1.5 milyona dolara yakın para aldığını iddia etti ve gerekirse bu ödemelerin makbuzlarını yayınlayacağını söyledi.

İşte, 28 Şubat kavgasıyla karışan medya mahallesini duman edecek yeni idda:

"1998'de Korkmaz Yiğit, Milliyet'i aldığında, Çölaşan kaynaklı bir dedikodu çıkıyor medya piyasasında: 'Çölaşan, Yiğit'le anlaşmış, oraya geçecekmiş.' Bunun Türkçesi, 'Bana şu kadar para vermezsen gider Korkmaz Yiğit'in adamı olur, sana saldırırım'.  Doğan'la Yiğit arası soğuk savaşın olduğu puslu dönemden istifade ediyor kısacası. Sonuçta 'başarı'ya da ulaşıyor, Aydın Doğan'dan 400 bin dolar 'cukka'lıyor. İsterse dekontları yayınlayayım.
***
Şantaj taktikleri burada da bitmiyor Çölaşan'ın. 1999'da Uzan-Doğan kavgasının kızıştığı dönemde 'Uzan'a gider, onun adamı olurum, her gün saldırırım' mesajını yine dedikodu mekanizmasıyla patronuna yakın isimlere yayıyor. Böylece Aydın Doğan'dan tam 700 bin dolar daha 'cukka'lıyor. Ben 500 bin dolar yazmıştım, düzeltiyorum tam 700 bin dolar! Çölaşan söylesin bakalım,  bu rakamlar hayal mi? Dekontlar yalan söylemez...
İşler bu kadarla da bitmiyor ama fazla yerim yok maalesef. 3 Aralık 2002 tarihi ve 300 bin dolar rakamı herhalde kendisine bir şeyler hatırlatıyordur. Yine tehditleri karşılığında aldığı para olmasın?
***
Herhalde Çölaşan bu devasa rakamları 'prim' diye geçiştirebileceğini sanmıyor. Sadece şu üç olayda 1.5 milyon dolara yakın para hariçten ödenmiş. Maaşlar dışında Doğan grubu yöneticilerine ve ellerinde tutmak istedikleri yazarlara arada ödenen primler var. 50 bin, 100 bin dolarlık primler. Onlar başka, yukarıda anlattığım, tamamen 'gözdağı' yöntemiyle elde ettiği yaklaşık 1,5 milyon dolar başka...1999'da Uzan'la Doğan kavgasının akıl almaz boyutlara dayandığı zaman Uzan'a dair tek söz etmeyen Çölaşan'a Aydın Doğan'ın gönlünden kopmuş ve 700 bin dolar ödemiş. Bu para 'tertemiz prim parası' öyle mi? Buna kargalar bile güler!
Lafı dolandırmasın. 'Her türlü yolsuzluğu cesurca yazarım' deyip de, Uzan'a dair eline gelen onlarca yolsuzluk belgesini masa altına sakladı mı, saklamadı mı?
***
Gelelim diğer konulara: 12 Eylül darbecilerinin emriyle yazdığı Mamak işkencelerine övgü yazısı hakkında verecek bir cevabı var mı? 85'te Milliyet'te yayınlanan güya 'hayali ihracatçı' ile 'hayali röportaj'ı nasıl açıklayacak? Yalan mı bunlar? Kafaları karıştırıp 'namus tüccarlığı' yapacağına sorulara cevap versin... Veremez."