Medya
25 Mayıs 2010 12:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

ELİF ÇAKIR'DAN TARAF'A VEDA! AHMET ALTAN ÇAKIR'A NASIL JEST YAPTI?

Medyaradar'ın duyurduğu ayrılık gerçekleşti. Star gazetesiyle anlaşan Taraf yazarı Elif Çakır gazeteyle yollarını ayırdı.

İşte Çakır'ın veda yazısı ve Altan'ın jesti...

Yazı yolculuğumda direksiyon kırdım ve istikamet değiştirdim. Alıştığım yol güzeldi, Kürdü Türkü, dindarı dinsizi, Sünnisi Alevisi, Ermenisi Yahudisi herkes barış içerisinde yaşasın diyen, bütün bunlar için ölümü göze alan Ahmet Kaptan’la yolların engebesini, dikenini, tozunu ya hissetmedik ya da umursamadık...
Zarifliği kadar cesurluğuyla da öncülerden olan "önce parmaklarınızı indirin, bizler sizin emir erleriniz değiliz" sözleriyle gönülleri fetheden Yasemin Çongar...
"Haydi anacım, haydi prenses" diyerek benim gibi tüm yazarlarımızın ayrı ayrı nazlarını çeken Tamer Kayaş...
Yıldıray, Markar, Erkan., daha isimlerini sayamadığım tüm arkadaşlarım...
Taraf, her inançtan, her ırktan, farklı gettolarda yaşayan her sınıftan insanı biraraya getirerek belki de Türkiye’nin özlemini kurduğu bir "mahalle" oluşturdu.
Burası herkesin mahallesiydi ve "mahalle baskısı" denen şey burada hiçbir anlam ifade etmiyordu. (Geçmiş zaman eklerine bakıp aldanmayalım, bundan sonra hep böyle olacak. Geriye dönüşü yok bunun.) Herkes fikrini rahatlıkla söyleyebildiği bir zemin olarak Taraf, kısa zamanda yüzbinler satan gazetelerin yapamadığını yaptı.
Adaletin tarafında durdu.
Barışın tarafında durdu.
Doğrunun tarafında durdu.
Hiçbir tehdide aldırmadan hem de...
Uzağa gitmiyorum...
Yeni bir kapı açıldı önümde... Bu kapıdan girmek istedim. Çünkü orada da yalnız olmayacağımı biliyorum. Ahmet Ağabey’in "vedalaşmayalım, burası baba ocağın sayılır, kapımız her zaman açık" sözünden aldığım cesaretle daha rahat gidiyorum. İyi bir Taraf okuru olmaya devam edeceğim.

Elif Çakır/Taraf