Ekrem İmamoğlu telefonu Özgür Özel’in yüzüne kapattı mı? CHP’de büyük kriz!

Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçim öncesi aday belirleme sürecinde etkili olma çabası CHP'de kriz çıkarttı. Medyaradar yazarı Varol Ersoy, CHP kulislerinden yansıyan son krizi kaleme aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi son haftalarda her Perşembe günü toplanıp büyükşehir, il, ilçe ve beldelerin başkan adaylarını belirliyordu.
Bugün de yine böyle bir toplantı yapılacak ve 200’ün üzerindeki yerleşim merkezinin adayları kesinleştirilecekti.
Ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla bugünkü toplantılarda aday belirleme işlemi iptal edildi.
Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yle yaptığı görüşme sonrasında bu durumu şöyle açıkladı:
“Belediye başkan adaylarının açıklanmasını erteledik. MYK’nın ve Parti Meclisi’nin olağanüstü gündemi, içinde bulunduğumuz Anayasa’ya karşı darbe girişimidir.”
Bununla yetinmedi, çok ilginç bir cümle daha kurdu:
“Belediye başkan adaylarını Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş belirlemiyor.”
*
Özgür Özel bugünkü toplantıların ertelenmesine gerekçe olarak her ne kadar Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında yaşanan krizi gösterse de son cümlesi partide yaşanan krizi gözler önüne seriyor.
Asıl gerekçe, adayların belirlenmesinde etkin bir rol üstlenmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında büyük bir krizin patlak vermesi…
CHP’nin son Kurultayı’nda birlikte hareket eden bu ikili, edindiğimiz bilgilere göre adayların belirlenmesi konusunda ciddi görüş ayrılıklarına düşmüş durumda…
Ekrem İmamoğlu bu süreçte dört net talepte bulunuyor:
Bir: İstanbul’daki tüm ilçe belediye başkan adayları, kendisinin verdiği listedeki isimlerden oluşacak.
İki: Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak halen Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Gül Çifti gösterilecek.
Üç: İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, yakın zamana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Buğra Gökçe görevlendirilecek. Ayrıca Çeşme Belediye Başkan Adayı’nı da bizzat İmamoğlu belirleyecek.
Dört: Bodrum’da mevcut Belediye Başkanı Ahmet Aras tekrar aday gösterilecek…
*
İmamoğlu bu taleplerini, kendisine yakın bir isim olan Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ve Milletvekilleri Veli Ağbaba ile Umut Akdoğan aracılığıyla Genel Başkan Özgür Özel’e iletiyor.
İletmekle kalmıyor, “bu listenin Parti Meclisi’nden eksiksiz geçmesini” rica ediyor.
Gül Çiftçi, Veli Ağbaba ve Umut Akdoğan, Genel Başkan Özel’le görüşme halindeyken İmamoğlu da toplantıya telefonla bağlanıyor.
İşte o andan sonra kıyamet kopuyor.
Özgür Özel özellikle İzmir adayı konusunda İmamoğlu ile ters düşüyor.
Özel’in İzmir için gönlünde yatan aday, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu… Ancak İmamoğlu bu isme kesinlikle karşı çıkıyor.
Daha sonra gündeme başka isimler de geliyor ama uzatmayalım.
İmamoğlu’nun bu talepler konusunda ısrarcı olması Özgür Özel’i fena halde rahatsız ediyor. Sonuçta kızarak, “Gel o zaman bu koltuğa sen otur. Ben bugün Parti Meclisi’nde kimseyi açıklamıyorum” diye rest çekiyor.
İşte bu rest üzerine de Ekrem İmamoğlu telefonu Özgür Özel’in yüzüne kapatıyor.
Özel, yanındaki isimlere de “Toplantı bitmiştir arkadaşlar. Hem MYK’da, hem de Parti Meclisi’nde adaylar konusunu görüşmüyoruz” diyerek tavrını sürdürüyor.
*
CHP’de patlak veren bu son dakika krizinin nasıl sonuçlanacağı büyük merak konusu…
Bekleyip göreceğiz.