Politika
26 Mar 2024 08:10 Son Güncelleme: 26 Mar 2024 08:14

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki son durumu açıkladı! ‘Burada susmak istiyorum…’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala, İstanbul’daki seçim yarışına ilişkin son durumu açıkladı. 14 ilçede sorun yaşamadıklarını kaydeden İmamoğlu, “Artı 14 ilçede çok iddialıyız. Daha ötesini konuşursam nazar… Nazara inanıyorum birazcık. Nazar değer diye burada susmak istiyorum” diye konuştu.

Türkiye adım adım 31 Mart yerel seçimlerine doğru gidiyor.

Kritik seçimlere sayılı günler kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV’de Uğur Dündar’a önemli açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL SEÇİMİNDE SON DURUMU AÇIKLADI

İstanbul’daki son durumu açıklayan İmamoğlu, İBB Meclisi’ndeki çoğunluğu alacaklarını söyleyerek, “14 ilçemizde sorun yaşamıyoruz. Artı 14 ilçede çok iddialıyız. Daha ötesini konuşursam nazar… Nazara inanıyorum birazcık. Nazar değer diye burada susmak istiyorum. Beni zorlasanız da ne bir ilçenin ismini veririm… Çünkü bütün ilçe adaylarımız iddialı çalışıyor” diye konuştu.

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Benim kalbim 39 ilçenin 39’unun da bize bir madalyası vereceğini hissediyorum. Sultanbeyli’de de Pendik’te de verecek. Nasıl verecek bilmiyorum. Bu şu demek değil, 39’un 39’unu da kazanırız diye bir iddiadan bahsetmiyorum. Bir şekilde bizi ödüllendirecekler. Çünkü ben Bağcılar’daki çocuk ile Beşiktaş’takini eşitlemek için kendimi paraladım. Ya da Arnavutköy’deki bir anneyi, bir başka ilimizle eşitleyelim diye kendimi paraladım.

Sırası gelmişken; 39 ilçe de de eşit hizmeti gösteren, hiçbir belediyeyi partisinden dolayı ayırt etmeyen, eşitlikçi, ahlaklı bir dönemi vadettik. O bakımdan kusura bakmasınlar ama kurduğumuz bu güçlü ittifak bozulmadan devam etmeli. “Ben bağımsız aday çıktım.” Kusura bakmayın kardeşim, ben kabul etmiyorum. Hiçbir egonu kabul etmiyorum. Hiçbir gerekçeni kabul etmiyorum. Bunun adı Sarıyer’dir, bir başka yerdir kabul etmiyorum.”