Medya
04 Kas 2013 09:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

EKREM DUMANLI'DAN TODAY'S ZAMAN'A UYARI; DÜŞÜNÜN 'BİZ NEREDE HATA YAPTIK'

Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı hem gazetesinin yeni hedeflerini yazdı hem de Today's Zaman'a bazı övgü ve uyarılarda bulundu..

27. yılını kutlayan Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı bugünkü yazısında hem gazetesinin yeni dönem hedeflerini anlattı hem de aynı grup bünyesindeki Today’s Zaman’a bazı eleştiriler yöneltti.

ZAMAN İÇİN YENİ HEDEF 1, 5 MİLYON OKUR

Zaman gazetesinin okulların açılmasıyla birlikte abone kampanyasına başladığını yazan Erkem Dumanlı, Zaman’ın bir milyon abone eşiğini aşarak 1,5 milyon okur hedefine yürümesi gerektiğini söyledi. Gazetenin yaz aylarında aşadığı tiraj kaybını "doğal" bir durum olduğunu savunan Dumanlı yeni kampanya ile birlikte kaybın telafi edileceğini yazdı.

Dumanlı şöyle yazdı:

Neden 1 milyon eşiğini de geride bırakmayalım, neden 1,5 milyona doğru sağlam ve sabırlı adımlar atmayalım? İnanın bu gazetenin milyonları zorlaması sadece bir gazetenin başarısı değil; bu ülkenin muvaffakiyetidir. Keşke bütün gazetelerimiz tatlı bir rekabet içinde daha geniş kitlelere ulaşsa. Toplam tirajda sınırlar aşılsa. İhtiyaç var böyle bir uyanışa. Dünya tiraj listesine bir bakın lütfen; İslam dünyasından ilk yüze giren bir tanecik gazete olması tesadüfe hamledilebilir mi!

TODAY’S ZAMAN’A HEM DESTEK HEM UYARI!

Dumanlı’nın yazısının sonundaki Today’s Zaman notu ise hayl ilginçti. Gülen Cemaati’nin İngilizce yayınlanan prestij gazetesi Today’s Zaman’a önce bazı övgüler dizen Dumanlı dikkat çeken bazı eleştiriler de yaptı. "Today’s Zaman Türkiye’nin gururudur" diyerek söze giren Dumanlı gazetenin aleyhinde bir kampanya olduğunu söyledi. "Epey bir zamandan beri TZ hakkında negatif kampanya yapılıyor." diyen Dumanlı Today’s Zaman’ın bazı haberleri ve başlıklarını eleştirdi. Dumanlı "Şahsen ben de doğru bulmadım bazı yorumları, başlıkları; ancak büyük fotoğrafı kaçırmamak lazım. Üç-beş gereksiz tweet’ten ya da muhtevasında sorun olmamakla beraber yanlış kullanılan başlıktan yola çıkarak Türkiye için fevkalade önem arz eden bir gazeteyi, üstelik okumadan ve kulaktan dolma iddiaları gerçek sanarak karalamak yanlış olur." dedi.

"ŞAHSEN BEN DE DOĞRU BULMADIM"

İşte Dumanlı’nın yazısındaki Today’s Zaman notu:

Türkiye’nin çok güzel, çok harika bir gazetesi var: Today’s Zaman. O gazetenin (TZ) sesi dünyanın dört bir yanında yankılanıyor. Türkiye’de neler oluyor diye merak edenler İngilizce yayın yapan bu gazeteyi referans alıyor. Bir açıdan bakınca gerçekten Türkiye’nin, Türk medyasının medar-ı iftiharı. Ne var ki epey bir zamandan beri TZ hakkında negatif kampanya yapılıyor. Oysa çok iyi niyetli haberler, ufuk açıcı yazılar yayınlanıyor her gün. Bazı yazılar hoşumuza gitmemiş olabilir. Şahsen ben de doğru bulmadım bazı yorumları, başlıkları; ancak büyük fotoğrafı kaçırmamak lazım. Üç-beş gereksiz tweet’ten ya da muhtevasında sorun olmamakla beraber yanlış kullanılan başlıktan yola çıkarak Türkiye için fevkalade önem arz eden bir gazeteyi, üstelik okumadan ve kulaktan dolma iddiaları gerçek sanarak karalamak yanlış olur. Eleştiriler de eleştiriye tabidir; ancak edeple, hak-hukuk gözetilerek...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN