Medya
14 Şub 2023 12:48 Son Güncelleme: 14 Şub 2023 12:56

Ekotürk TV’de yönetim el değiştirdi! Kanalın büyük kısmına ortak oldu…

Ekotürk TV’den önemli değişiklik haberi geldi. Elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşu olan şirket, kanalın önemli ve büyük bir kısmına ortak oldu.

22 Ekim 2018'de yayın hayatına giriş yapan, Cengiz Özdemir'in kuruculuğunu ve genel yayın yönetmenliğini yaptığı ekonomi kanalı Ekotürk TV’de yönetim alanında büyük değişiklik yaşandı. Ahmet Faruk Karslı'nın şirketi PAPARA, kanalın önemli ve büyük bir kısmına ortak oldu ve yönetim yetkisini eline aldı.

KARAR ÇALIŞANLARA TEBLİĞ EDİLDİ

MedyaRadar’ın özel haberine göre söz konusu satın almanın hemen ardından şirketin Ceo’su Gökhan Altın görevi devretti. Yerine PAPARA şirketinin atadığı isim Cengiz Sevim geliyor. Karar dün çalışanlara tebliğ edildi.

MORALLER YERİNE GELDİ

Bugüne kadar zamlar ve çalışma koşulları kötüye giden kanaldaki söz konusu değişikliğin şirket çalışanlarını umutlandırdığı konuşuluyor.

PAPARA HAKKINDA

Papara, FinTech alanında faaliyet gösteren, Türkiye merkezli bir elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşudur.

Şirket 2016'nın Nisan ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan yetkili lisans alarak aynı yılın Ağustos ayında faaliyetlerine başlamıştır. 16 Mart 2021'den beri kartları BKM Express desteklemektedir. Papara Mastercard, Visa, Troy, Bankalararası Kart Merkezi üyesidir.

AHMET FARUK KARSLI KİMDİR?

Papara’nın kurucusu Ahmet Faruk Karslı, İstanbul'da St. Avusturya Koleji Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünü bitirerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. 2007 yılından itibaren hukuk ve teknoloji alanında birçok firmayla çalışan Karslı, 2015 yılında ise Papara'da CEO olarak görev almaya başladı.

Kurucu Ahmed Faruk Karslı, yönetim kurulundaki görevini Nisan 2022 itibarıyla Emre Kenci'ye devretmiştir.