Medya
31 Mar 2017 10:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:35

Dünyaca ünlü medya şirketi Türkiye'ye girdi, Digiturk'e giremedi!

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Türkiye pazarına giriş yapan Sony Pictures Television Networks'ün Digiturk'e neden giremediğini köşesine taşıdı.

Dünyaca ünlü medya şirketi Sony Pictures Television Networks’ün (SPT) Türkiye’deki Planet kanallarının çoğunluk hissesini almasının ardından ilk kanal dönüşümü 28 Mart akşamı gerçekleşti.

Tüm platformlarda şifresiz olarak yayınlarına başlayan Sony Channel’da pek çok ödüllü film ilk defa seyirci ile buluşacak. 

Ancak Japonya'nın dünyaca ünlü medya şirketinin bir sorunu var. O sorunu Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu köşesine taşıdı.

İşte Eyüboğlu'nun "Türkiye'ye girdi, Digiturk'e giremedi" başlıklı yazısından ilgili bölüm:

Japonya’nın dünyaca ünlü medya şirketi Sony Pictures Television Networks’ün Planet Çocuk, Planet Mutfak, Planet Pembe ve Planet Türk kanallarına ortak olacağını yazdığımda takvim yaprakları 18 Mart 2016’yı gösteriyordu.

Aradan bir yıl geçti ve Sony, Sevin Ergun’un kanallarıyla ortaklığını Hotel Les Ottomans’da kutladı. Sony, Türkiye pazarına girmeye öylesine kararlıydı ki ülkemizin yaşadığı terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi, taraflar arasındaki görüşmeleri erteledi ama engelleyemedi.

Sony, üç yıl sonra grubun tamamını satın alma opsiyonuyla 80 milyon dolara dört kanalın yüzde 50 hissedarı olarak Türkiye pazarına girdi.

Şifresiz yayınla 200’den fazla ödüllü filmi, 100’ün üzerinde ödüllü diziyi Türk seyircilerine sunacak Sony Channel, Digitürk’e de girmek istedi ama olmadı.

İşte bu konuda Sony Channel Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saygı’nın söyledikleri:

“Önce yer olmadığını söylediler. Digitürk’teki kanallarımızdan birini çekelim, onun yerine Sony Channel’i alalım dedik, onu da kabul etmediler.”

Çünkü, Digitürk’ün parayla sattığı film ve dizilerin yenileri Sony Channel’da parasız. Digitürk yönetiminin, şirketleri kadar, abonelerini de düşünüp, bu sorunu çözmesi gerekir.