Medya
16 Oca 2024 17:30 Son Güncelleme: 16 Oca 2024 17:34

Duayen gazeteci hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2006 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Basın Şeref Kartı sahibi Özkan Şahin 16 Ocak 2024 Salı günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Özkan Şahin’in vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda “Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren üyemiz Özkan Şahin’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Özkan Şahin’in cenazesi 19 Ocak 2024 Cuma günü öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camisi’nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ÖZKAN ŞAHİN KİMDİR?

1935 yılında İstanbul’da doğdu. Pertevniyal Lisesi ve Gazetecilik Yüksek Enstitüsü’nde eğitim gördü. Mesleğe 1954 yılında Milliyet Gazetesi’nde başladı. İstanbul Ekspres, Yeni Gazete’de çalıştı. 1957 yılında Paris-Match’ın 1959’da Stern’in Türkiye muhabirliğini yaptı. Daha sonra Hürriyet Gazetesi’ne geçti. Hürriyet’in Münih, Bonn ve Köln’de büro ve haber ajansı teşkilatını kurdu. Almanya’daki Türklerin uyum sürecinde yarattıkları, karıştıkları ilginç olayları görev yaptığı beş yıl sürecinde hazırladığı haber ve röportajlarla Türk kamuoyuna duyurdu. Şahin 1970’lerde Amerikan ABC ve Alman ZDF’nin Türkiye muhabirliğini de üstlendi. 1976’da Tercüman Gazetesi için Almanya’da, 1981’de Hürriyet için ABD’de dış büroların açılmasında yer aldı. Yöneticilik yaptı. Türkiye’ye gelen Alman gazetecilere danışmanlık hizmeti verdi. Evli, bir çocuk babasıydı. Basın Şeref Kartı taşıyordu.