Gündem
27 Tem 2010 12:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

DOĞU ANADOLU GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN TOPLU İSTİFA! YENİ CEMİYET Mİ GELİYOR?

Aralarında kurucuların da bulunduğu 30 üye Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nden istifa etti.

İstifa eden basın mensuplarından oluşan yedi kişilik heyet, Erzurum Gazetecileri Cemiyeti'nin kuruluş başvurusunu İl Dernekler Müdürlüğüne yaptı.

DAGC'nin kurucularından olan DHA Bölge Temsilcisi Kadir Sabuncuoğlu, TRT Haber Müdür Yardımcısı Mücahit Küleri, Atatürk Üniversitesinden Süreyya Çarbaş'ın da aralarında bulunduğu çeşitli gazete, radyo, televizyon ve ajanslarda çalışan 30 üye, DAGC'nin tartışmalı genel kurulu sonrasında toplu istifa kararı aldı.

DAGC'de önceki yıllar başkanlık da yapan Mücahit Küleri ve Kadir Sabuncuoğlu, toplu istifa kararının ardından yeni bir cemiyet kurmak için harekete geçti. Kadir Sabuncuoğlu (DHA), Mücahit Küleri (TRT), Öztürk Akkök (Doğu Ekspres Gazetesi), İbrahim Aydemir (Erzurum Gazetesi), Selahattin Şener (Kanal 25 TV Genel Yayın Yönetmeni), Reşat Çakır (D.D.Güneş Gazetesi) ve Vedat Refayeli'den ( Fırfırik Dergisi) oluşan kurucular, derneğin tüzüğünü hazırlayarak İl Dernekler Müdürlüğüne teslim etti. İl Dernekler Müdürlüğünün kısa adı EGC olan derneğin tüzüğünü onaylamasının ardından kurucular görev bölümü yapacak ve üye kaydına başlayacak.