Medya
24 Kas 2017 10:37 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:48

Doğan Grubu'nun 'etkili ismi' Ersoy Dede'ye konuştu; Yıldız Tilbe'ye ambargo var mı?

Star yazarı Ersoy Dede, şarkıcı Yıldız Tilbe'ye Doğan Medya Grubu tarafından uygulandığını iddia etmişti.

Yıldız Tilbe 2014 yılında, İsrail ordusunun Gazze’ye başlattığı operasyonların ardından, "Allah Hitlerden razı olsun, bunlara az bile yapmış ne kadar haklıymış adamcaaz" diye yazmıştı.

Tilbe, "bu Yahudilerin sonunu gene müslümanlar getiricek Allahın izniyle az kaldı azz" diye yazarken, "Yahudi Soykırımı" zamanında bazı Yahudiler'in "yakılarak sabuna dönüştürülmesi"ne, “Beyaz ve yeşil banyo sabunları çok güzel kokuyo nerdeyse yicem..zzzzttt yıldızzttt” diye yazarak bir göndermede bulunmuştu. Tilbe gelen tepkiler üzerine bu tweet'i silmişti.

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede ise Çarşamba günü kaleme aldığı köşe yazısında, Yıldız Tilbe'ye bu sözlerinden dolayı ambargo uygulandığını ifade etti. Dede, Tilbe'nin bu sözlerinden sonra, Power FM'de parçalarının çalınmadığını, Doğan medya grubunda ise kanallara çıkarılmadığını iddia etti.

Dede'nin bu yazısına Yıldiz Tilbe'den teşekkür, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök'ten ise itiraz geldi. Özkök, ‘Türkiye’nin Amy Winehouse’u’ dediği Yıldız Tilbe’ye ambargo uygulandığı iddialarını kabul etmedi.

Ersoy Dede'nin bugünkü yazısından "Yıldız Tilbe meselesi üzerine" başlıklı o bölüm şöyle:

Bazı radyo ve televizyonlarda Yıldız Tilbe çalınmadığını, programlara konuk edilmediğini yazdım önceki gün.. Önce yazım nedeniyle Yıldız Tilbe teşekkür etti.. Yazıya düşeceği bir şerh ya da izahat yoktu. Yani Yıldız Tilbe de bir ambargoyla karşı karşıya olduğunu düşünüyordu.. Doğan Grubu’na gelince.. Grubun en tesirli isimlerinden biri, Ertuğrul Özkök’le konuştum.. ‘Türkiye’nin Amy Winehouse’u’ dediği Yıldız Tilbe’ye ambargo uygulandığı iddialarını kabul etmedi.. Neden böyle bir algı oluştuğunu bilmiyor.. Ama Doğan Grubu’nun radyolarında da televizyonlarında da Yıldız Tilbe yasağı olmadığını söylüyor… 90’ların başında arabalarımıza neden siyah kurdela asmıştık?.. Sadece radyoculuğun değil, şarkıların da yasaklanmasına karşıydık da ondan…