Medya
02 Eyl 2011 14:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:45

DİZİDE PARLAYAN YARIŞMA PROGRAMI SUNUYOR!

Sinekten yağ çıkaran' televizyon sektörünün yapımcıları, dizi izleyicisinin âşina olduğu isimleri ekrana çıkartarak reytinglerini yüksek tutmayı hedefliyor.

Televizyon dünyasındaki yenilikleri izlemek neredeyse imkansız.
Her gün yeni bir program, yeni bir dizi ya da yeni bir yarışma programı karşımıza çıkıyor.Televizyonda hayat öyle hızlı akıyor ki, dizide izlediğimiz bir 'yüz'e bir sonraki gün başka bir projede rastlıyoruz.

Hatta bir dizinin bittiğini, oyuncusunu bir başka programı sunarken görünce öğreniyoruz.

Son günlerde reytingi yüksek dizilerde rol alan bazı isimler, yarışmalarda boy göstermeye başladı.
'Sinekten yağ çıkaran' televizyon sektörünün yapımcıları dizi izleyicisinin âşina olduğu isimleri ekrana çıkartarak reytinglerini yüksek tutmayı hedefliyor.
Yarışma furyası yeni olmasa da, oyuncuların farklı birer yüz olarak para dağıtması ve bu yolla yarışmalara bir heyecan getirmesi yeni. İşte 'dizide parlayan, yarışmaya geçiyor' hükmünü kanıtlayan birkaç örnek...

EZEL'DE PARLADI

'Var mısın Yok musun' yarışmasının fikir babası olan Dick de Rijk'in yeni yarışma programı 'Sen Hak Ediyorsun' atv'de başladı. Sunucusu ise Ezel'de Cengiz Atay rolüyle tanıdığımız Yiğit Özşener. Yarışmacılar sevdikleri birine yardım etmek için yarışıyor ve o kişilerin bundan haberi olmuyor, ta ki finalde ona sürpriz yapana kadar.
Show TV'de yayınlanan 'Canlı Para' ile her hafta kucak dolusu para dağıtan Engin Altan Düzyatan'ı en son Kapalıçarşı dizisinde Fırat karakteriyle izlemiştik. Star TV'nin yeni yarışması 'Bul Bakalım'ın sunucusu Emre Karayel'i tanımayan yoktur. Karayel, iki dönem '1 Kadın 1 Erkek' adlı dizide Ozan'ı başarıyla oynamıştı. Oyuncuyu, Canım Ailem ve Paramparça Aşklar gibi pek çok dizide de izlemiştik.

'LAN JALE', SEN DE SÖYLE

'Ekmek Teknesi' denildiğinde 'Lan Jale' repliğiyle hatırladığımız Cem Kılıç, Fox TV'nin yeni yarışma programı 'Sen de Söyle'yi sunuyor. Kılıç, Dinle Sevgili, Geniş Aile ve Selena'da rol almıştı.
Sinan Çalışkanoğlu ve Orçun Kaptan'ın moderatörlüğünü yaptıkları 'Şanslı Masa', Kanal D'nin iddialı projelerinden. Televizyon izleyicileri Çalışkanoğlu'nu Türk Malı, Yahşi Cazibe ve Selena gibi dizilerden hatırlayacaklardır.
Diğer sunucu Orçun Kaptan ise Yerden Yüksek, Geniş Aile ve Emret Komutanım gibi dizilerde görev almıştı... Bizim Yenge, Canım Ailem ve Yabancı Damat gibi pek çok dizide izlediğimiz İlker Aksum, TRT 1'de yayınlanan Birimiz İkimiz İçin adlı yarışmayı sunmuştu.
Her ne kadar şimdilerde dizilerden yarışmalara yoğun bir geçiş olsa da bir dönem TRT 1'de Bir Kelime Bir İşlem'i sunan Levent Ülgen, Koltuk Sevdası'nı sunan Oktay Kaynarca, Yetkin Dikinciler'in 'Yakartop'u unutulmamalı...

Kim neyi sunuyor?

Yiğit Özşener

Sen Hak Ediyorsun (atv)

Engin Altan Düzyatan

Canlı Para (Show TV)

Emre Karayel

Bul Bakalım (Star TV)

Cem Kılıç

Sen De Söyle (Fox TV)

Sinan Çalışkanoğlu, Orçun Kaptan

Şanslı Masa (Kanal D)

Yusuf Bülbül /Zaman