Medya
13 Eki 2010 18:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

DİZİ YILDIZLARININ ALDIKLARI DUDAK UÇUKLATICI RAKAMLAR!

Dizi yıldızlarının aldıkları yüksek ücretler tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Milliyet'in TV yazarı Sina Koloğlu ise yabancı dizileri mercek altına aldı.. İşte ünlü dizilerde rol alanların aldıkları dudak uçuklatıcı rakamlar!

Koloğlu'nun verdiği rakamlar, ABD dizilerinde geçerli olan ücretlerin Türkiye'dekilerle kıyaslanmayacak kadar yüksek oduğunu gösteriyor. Özzellikle 'Two and a Half Men' dizisinin 'Charlie Amcası' Charlie Sheen'in aldığı ücret dudak uçurtacak cinsten:

Bizimkilerle karşılaştırılmayacak rakamlar telaffuz ediliyor. Son verilere göre CNBC-E'de yayınlanan 'Two and a Half Men' dizisinin 'Charlie Amcası' Charlie Sheen en çok kazanan isim. Son olarak bölüm başına 1 milyon 250 bin Dolar alıyormuş.

Hugh Laurie'e (Dr. House) bölüm başına 400 bin Dolar veriliyor. 'Law & Order'ın yıldızları Christopher Meloni ve Mariska Hargitay bölüm başına 395'er bin Dolar alıyor. 'The Closer'da rol alan Kyra Sedwick'ın bölüm başına aldığı ücret 350 bin dolar. Şimdi bizimle onları karşılaştıracak değilim. Ama bu ücretlerin verildiği sektörün durumunu geçen aylarda okuduğumuz şu haber anlatıyor:

"Ebru Akel ile Saruhan Hünel'in başrol oynadığı 'Yeni Baştan'ın ABD çekimleri aksadı. Yabancı set ekibi, çalışma koşullarının ağır, ücretlerinse az olduğunu belirterek greve gitti. Sendikalı işçilerin iş bırakması üzerine zor durumda kalan Abdullah Oğuz, çözümü o ekibin işine son verip yeni bir ekiple anlaşmakta buldu. Setteki sıkıntı grevle sınırlı kalmadı. Çekim yapmak istediği mekanların astronomik ücretler talep etmesi de Oğuz'u zorladı. Bunun üzerine çekimlerin açık alanlarda yapılmasına karar verildi. Ancak bu kez de izin alma zorunluluğu doğdu. Gerekli izinlerin alınmaması nedeniyle ekibinin başının kanunlarla derde girebileceği konuşuluyor."