Medya
13 Ara 2011 14:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

DIŞARIDA MİLYONER DE OLSANIZ CEZAEVİNDE...

1013 gündür Silivri Cezevinde bulunan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, bugün köşesinde ilginç bir ekonomik analiz yaptı.

"Gazeteleri kesemeyeceğimize göre fiyatlar biraz artınca sebze-meyveden kısıyorduk."

Ergenekon davası nedeniyle tutuklanan ve 1013 gündür Silivri Cezevinde bulunan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, bugün köşesinde ilginç bir ekonomik analiz yaptı.

Enflasyon oranının Silivri'de yüzde 40 civarında seyrettiğini ve bunu cezaevi yönetiminin de kabul ettiğini yazan Balbay, kanıtlarını sıralarken şöyle yazdı:

DIŞARIDA MİLYONER DE OLSANIZ CEZAEVİNDE...

"Enflasyonu cezaevi yönetimi de kabul etti. Haftalık 200 lira olan harcama sınırı 1 Aralık'tan itibaren 300 liraya çıktı.
Mapuslar arasında harcama dengesizliği olmaması için böyle bir sınırlama getirilmiş. Dışarıda milyoner de olsanız hapiste haftalık kantin hakkınız 300 lira.

EŞİM MAAŞIMIZI YATIRMIŞ

Parayı biz görmüyoruz. Ailemiz cezaevi yönetimine bizim adımıza yatırıyor. Herkesin bir hesap numarası var. Kantin fişinin üzerine ad - soyadı yanında hesap numarasını da yazıyoruz.

Hesaba para yattığı günün gecesi görevliler makbuzu koğuşa getiriyor. Makbuzu alırken görevliye takılıyorum:

"Vay, eşim maaşımızı yatırmış. Bakalım ne kadar olmuş..."

Özellikle tek kişi bırakıldıktan sonra bütçe hesabını daha dikkatli yapmak gerekti. En büyük harcama kalemi gazete. Haftada ortalama 80 lira gidiyor. Kalan 120 lirayı pul, temizlik malzemesi, kantin ve sebze-meyve arasında iyi dengelemek gerekiyor.

ARTIK HEM GAZETE HEM DE MARUL

(...) Harcama sınırının 300 liraya çıktığı duyurusundan sonra sabah gazeteleri getiren görevliye, her sabahki “Vay, beden gıdamızı (ekmek) az önce getirdiler, şimdi de beyin gıdası haa” sözlerinden sonra takıldım:

“Artık hem gazete hem marul...”

Gazeteleri kesemeyeceğimize göre fiyatlar biraz artınca sebze-meyveden kısıyorduk."