Medya
22 Şub 2011 12:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

DİNİMİZDE İNSAN AVINA ÇIKMAK VAR MI? HÜRRİYET YAZARI ZAMAN'A YÜKLENDİ!

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan "Her hafta medyaya ahlak ve fazilet dersi vermeye kalkan Ekrem Dumanlı yönetimindeki Zaman" dedi ve sert çaktı.

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, bugün ilginç bir yazı kaleme aldı ve Zaman gazetesinde yayınlanan Soner Yalçın’ın kuracağı televizyon kanalında çalışacak gazeteciler listesine değindi.

"Zaman’da ’Cadı Kazanı’" başlıklı yazısında Doğan, Arthur Miller’in Cadı Kazanı oyununu ve Mc Carthy dönemi Amerikasındaki komünist avı’nı köşesine taşıdı ve yayınlanan liste yüzünden "her hafta medyaya ahlak ve fazilet dersi vermeye kalkan Ekrem Dumanlı yönetimindeki Zaman" dediği gazeteye sert bir dille yüklendi.

İşte Yalçın Doğan’ın yazısındaki o bölüm:

"Amerika’da komünist avı. O onu ihbar ediyor, diğeri öbürünü, öteki berikini. "O komünist’ diyerek.

Soğuk savaşın en hızlı döneminde Amerika’da, Arthur Miller’in kaleme aldığı "Cadı Kazanı" oyunundaki gibi, insan avı başlıyor. Haklı haksız, yerli yersiz, haklı bile olsa, birileri kendine ters gelen insanları ihbar ediyor, listeler yayınlanıyor, listelerde yer alan isimler kısa sürede tutuklanıyor. Temel hak ve özgürlükler açısından Amerika’nın en karanlık dönemi.

Geçen gün bazı gazeteler Soner Yalçın’la birlikte yeni birTV’de çalışacağı öne sürülen gazetecilerin isimlerini yayınlıyor. Doğru bile olsa, sanki o isimler suçlu ve Ergenekon sanık adayı. Liste yayınlayarak korku salmak, insanları deşifre etmek. Tam "Cadı Kazanı". Bunu yapanlardan biri de, her hafta medyaya ahlak ve fazilet dersi vermeye kalkan Ekrem Dumanlı yönetimindeki Zaman gazetesi. Dinimizde insan avına çıkmak var mı?"