Medya
19 Oca 2012 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

DEVLET KANALINDA İSYAN VAR! İSYANDA ÜNLÜ HABER SUNUCULARI YER ALIYOR!

Aralarında ünlü haber sucunularının da bulunduğu 55 kişi, YouTube'da yayınlanan görüntülerde, yönetime isyan ediyor. VİDEO

Avusturya Devlet Televizyonu (ORF) çalışanları, yöneticilerine kazan kaldırdı. Aralarında ünlü haber sucunularının da bulunduğu 55 kişi, YouTube’da yayınlanan görüntülerde, yönetime isyan ediyor.


Kendilerinin ORF’nin bağımsız gazetecileri olduğunu söyleyen çalışanlar, her seçim döneminde ORF’de en iyi iş pozisyonlarının dağıtıldığını ve patronların da siyasi partilerin temsilcisi olduklarını iddia ediyor.

Eleştirilerin odağında ise Devlet Televizyonu Genel Müdürü Alexander Wrabetz var. Siyasi baskı altında olduğu iddia edilen Wrabetz’in Özel Kalem Müdürlüğü’ne Niko Pelinka’yı ataması, en çok tepki çeken hareket oldu.

Siyasi parti üyesi 25 yaşındaki Pelinka’nın, Wrabetsz’in yeniden genel müdürlüğe seçilmesi için lobi faaliyeti yürüttüğü iddia ediliyor.

Ülkede yaşanan tartışmalara Nobel ödüllü yazar Elfriede Jelinek de katıldı. Jelinek, 1 Ocak’ta internet sitesinde kaleme aldığı bir yazıda çocukların krallar gibi gösterildiğini belirterek Avusturya’da sosyal demokrasinin sonunun geldiğini savundu.
Daha önce de ORF redaktörleri Wrabetz’in personel projesine karşı çıkmıştı.


İŞTE VİDEO GÖRÜNTÜLERİ...