Politika
05 Eki 2022 11:03 Son Güncelleme: 05 Eki 2022 11:35

DEVA’dan istifa etmişti! Yeni partisi belli oldu…

DEVA Partisi’nden istifa eden Birol Aydemir İyi Parti’ye geçti, rozetini Meral Akşener taktı.

Kısa bir süre önce “görüş ayrılıkları” yaşadığı DEVA Partisi’nden istifa eden Birol Aydemir Meclis’te düzenlenen törenle İYİ Parti’ye katıldı.

DEVA Partisi’nin kurucuları arasında yer alan ve Genel Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan eski Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, kısa bir süre önce partisinden istifa etmişti. Aydemir’in İYİ Partiye katılacağı iddia ediliyordu.

Bugün Meclis’te, İYİ Parti’nin grup toplantısında Aydemir partiye katıldı. Törende Aydemir’in rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

‘NEDEN GİTTİĞİME KAFA YORARLARSA BELKİ PARTİ OLURLAR’ DEMİŞTİ

Aydemir, Mart ayında DEVA Partisi’nden şu ifadelerle istifasını duyurmuştu: “DEVA Partisi kurulduğundan bu yana, parti yönetimi ve siyaset yapma anlayışımıza bunları maalesef yeterince yansıtamadığımızı düşünüyorum. Bu ilke ve prensipler yeterince sahiplenilmeden adil bir yönetim sergileneceğine ve başarılı olunacağına inanmadığımı da ifade etmekte yarar görüyorum.”

Öte yandan Aydemir, basına yaptığı açıklamada, “DEVA’daki arkadaşlar nereye gittiğimden çok neden gittiğime kafa yorarlarsa belki parti olurlar” demişti.