Medya
26 Mayıs 2021 11:18 Son Güncelleme: 26 Mayıs 2021 14:06

Deniz Naki'nin yargılanma süreci başlıyor! Top koştururken çete kurmuş!

Bir dönem Misli.com 2. Lig ekibi Amed Sportif Faaliyetler'de forma giyen Deniz Naki, Almanya'da şantaj, haraç ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlamalardan yargılanıyor.

Almanya doğumlu Deniz Naki, Amed Sportif Faaliyetler Kulübünden önce Almanya'nın FC St Pauli ve SC Paderborn takımlarında oynamıştı. Deniz Naki, Türkiye'de 4 yıl önce "terör örgütü propagandası" suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu da 2018'de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Deniz Naki'ye verilen ömür boyu men cezasını onamıştı.

Milliyet Gazetesi yazarı Özay Şendir bugünkü yazısında Deniz Naki hakkındaki iddialara değindi. "Türkiye’de Amedspor’da forma giyen bir futbolcu vardı, adı Deniz Naki’ydi hatırladınız mı?" diye soran Şendir, Deniz Naki için "Futbol-siyaset ilişkini, birden çok kere terör örgütüne yakın sözler üzerinden kurdu, birden çok kere ceza aldı." ifadelerini kullandı.

Naki hakkındaki iddiaları köşesine taşıyan Şendir, "En son futboldan ömür boyu men edildi ve “İnsanlar ölürken sessiz kalamazdım” açıklamasıyla Almanya’ya döndü. Deniz Naki bugünlerde Almanya’da da gündemde. Aachen Eyalet Mahkemesi, Deniz Naki ve çeşitli kişiler hakkında Bahoz adlı bir çete kurmaktan dava açtı. İddianamede, Deniz Naki’ye 8 ayrı suçlama yönetildi. Bu suçlamalar arasında bir kafede kokain satmak da var, haraç almak, araba kundaklamak, topluca adam yaralamak da." dedi.

Şendir yazısına şu sözlerle devam etti:

"İşin ilginci, iddianamede yer alan suç tarihlerinin bazıları, Deniz Naki’nin Türkiye’de ahlak ve vicdana dair sorular yönettiği 2018 senesine ait olması.

Alman yargı makamlarına göre, Deniz Naki’nin de kurucularından biri olduğu Bahoz adlı çete 2016 yılında kurulmuş.

Yani Deniz Naki’nin aynı zamanda Türkiye’de forma giydiği yıllarda.

Hümanizm üzerine cümleler kurmak güzeldir de, kokainin insanı zehirlerken etnik kimliğine bakmadığını unutmamak gerekiyor.

4 Haziran’da başlayacak yargılama sürecinde Deniz Naki bu kez ne tür cümleler kuracak acaba?"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN