Medya
18 Mayıs 2022 23:26 Son Güncelleme: 18 Mayıs 2022 23:29

Deneyimli radyocu Best FM'den ayrıldı! "Zamanı gelmişti"

Best FM’de çalışan deneyimli radyocu kurumdan ayrıldığını duyurdu.

Deneyimli radyocu Yasemin Şefik, Best FM’den ayrıldı.

 2013’ten bu yana hafta için her gün 14:00-16:00 saatleri arasında mikrofunun başına geçen Şefik, ayrılık haberini twitter hesabından duyurdu.

 “Başladığını duyurduğun zaman, bittiğini de söylemen gerekiyor” diyen Şefik, ayrılığın nedeni için “Zamanı gelmişti diyebilirim” ifadelerini kullandı.

 Yasemin Şefik’in ayrılık açıklamasının tamamı şöyle;

 “TOPLANIN ANLATIYORUM!

Herkese merhaba, başladığını duyurduğun zaman, bittiğini de söylemen gerekiyor. Best Fm hikayemi sonlandırmış bulunmaktayım. Neden diye merak edenlere; zamanı gelmişti diyebilirim.

Hani ilişki artık tıkanır, tutkundan yer, değersizleştirir ya…bitmesi gerektiğine inanmazsan konuşmadığın çatal bıçak fonlu akşam yemeklerine dönüşür.

Radyo anlatıcılığı benim esas mesleğim. Sahne, dergi, dijital’de yaptığım her şeyle zaten karşınızdayım. Ancak dediğim gibi #hitnoz için beraber neler olacak göreceğiz.”

 

YASEMİN ŞEFİK KİMDİR?

Yasemin Şefik 22 Kasım 1979’da İsviçre’de dünyaya geldi.

 1996'da Aktuel Dergisi'inde foto muhabirliğine başladı. Aynı yıl Radio Sport'da Sabah Gazetesi Avrupa sorumlusu ile futbol programı sundu. Eş zamanlı olarak Radyo Fener'de metin yazarlığı yaptı. 1999'da Süper FM'de yayınlarına devam etti. 2003'te Radyo İstanbul ve İstanbul TV'de Onda On ve İstanbul'un Erenleri isimli programların metin yazarlığını yaptı. Aynı dönemde Gecenet isimli İnternet üzerinden yayınlanan programda sunuculuk yaptı.

2003'te MÜYAP tanıtım filmini yazdı ve yönetti. Aynı yıl TRT'te Emre Altuğ'un sundu On Numara Show isimli programda Duvar Adam isimli skeçleri yazıp oynadı. 2004'te Best FM ve Radio Hot'da radyo programları yaptı. Aynı zamanda Ceyhun Yılmaz Show'da skeç yazıp oynadı.

2006'de Kral TV'de Bir Albüm Hikayesi programının koordinatörlüğünü üstlendi. 2007'de Milliyet Gazetesi Hit Dergisi'nin yazım ekibinde yer aldı, köşe yazarlığı ve röportajlar gerçekleştirdi. Pozitif ve On Yedi isimli gençlik dergilerine röportajlar hazırladı.

2008'de Pal FM'de Yılın En Kötüleri programını sundu, radyonun reklam tanıtım metinlerini ve radyo sloganlarını hazırladı. 2009'da Show TV'de yayınlanan Dördüncü Aranıyor programının hazırlanmasında katkıda bulundu.

2012'de Anladım Bozukluğu isimli kitabını yayınladı.

2003-2012 tarihleri arasında Murat Boz, Demet Akalın, Bengü, Murat Dalkılıç, Kibariye, Ayça Tekindor, Ayşe Özyılmazel, Yeşim Salkım, Zerrin Özer, Ege, Emre Altuğ, Emir, Hepsi Grubu'nun albümlerinde süpervizörlük, danışmanlıklar hatta menajerlik yaptı.

Kasım 2013 tarihinde Dünlük adında ikinci kitabını çıkartmıştır.

Yasemin Şefik, Hitnoz isimli programıyla 07:00-10:00 saatleri arasında Pal FM'de yayıncılık yapmıştır. Aralık 2013 tarihi itibarı ile Best FM'e transfer olmuştur.

2014 yılında her pazar TRT Haber'de 23:00'de Haber Sizsiniz programını sunmuştur

Şefik Best FM’in yanı sıra, her Pazar TRT Haber’de 23:00’da Haber Sizsiniz programını sunmaktadır.