Medya
28 Haz 2013 12:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

DEMOKRAT GÖRÜNDÜĞÜNE BAKMAYIN! TARAF YAZARI ESKİ YAYIN KOORDİNATÖRÜNE ÇAKTI!

Taraf yazarı Namık Çınar, bir süre önce gazeteden istifa eden Markar Eseyan'ın tavrını yorumladı ve bakın neler yazdı.

Taraf gazetesi yazarı Namık Çınar, bir kaç ay önce Taraf gazesinde yaşanan Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar ve 24 yazarın istifası ile sonuçlanan "deprem"in önemli aktörlerinden biri olan Markar Eseyan’ın internette dolaşan bir yazısından yola çıkarak sert bir polemik yazısına imza attı.

Çınar, köşe yazısında önce Taraf’tan istifa etmeden önce Çalışlar akil insanlar heyetinde yer aldığı için gazeteyi fiilen idare eden Eseyan’ın yazı işlerindeki tavrını anlattı okurlarına, ardından Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Eseyan’ın kaleme aldığı yazının içeriğini yorumladı. Sonra da "Erdoğan’ın medyayı bir bir ele geçirme oyununu her kuşun eti yenmez diyerek bozmasaydık, şimdi halâ Taraf’ı işte bu zihniyet yönetiyor olacaktı. Şimdi anladınız mı bari, Taraf depreminin altında nasıl bir gerçeğin yattığını?" diye sordu.
 
İşte Namık Çınar’ın köşesinden Markar Eseyan analizi:

HERKES ESAYAN’I VAKUR VE MAZBUT BİLİR AMA...

"Bundan bir süre önce, biliyorsunuz bizim gazetede bir deprem olmuştu.
 
Başta Markar Esayan olmak üzere, yazarların büyük bir bölümü köşelerini terk etmişlerdi.
 
Geride kalan biz birkaç kişi de, olmadık tarzda suçlanarak, okuyucuların indinde karalanmıştık.
 
Markar Esayan o esnada Taraf’ın yayın koordinatörüydü. Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar görünse de, Âkil Adamlar’dan olduğu için Anadolu’da dolaşıyor, gazeteyi aslında Esayan çıkarıyordu.
 
Onu herkes vakur ve mazbut bilir.
 
Belki de öyledir.
 
Ama benim için değil!
 
MEĞER ÖYLE GÖRÜNDÜKLERİ GİBİ DEMOKRAT DEĞİLLERMİŞ

Bir gün, kafaya takmış bir vaziyette kendisini arayarak, “Neden meselâ kendi yazılarını ön sayfada hiç sektirmeden anons ediyorsun da, aynı şeyi bana gelince yapmıyorsun” diye soracak oldumdu da, “Bir de sana hesap mı vereceğim” diyerek telefonu pat diye yüzüme kapatmıştı.
 
Meğer mutfaktakiler, makalelerinin vitrininde göründükleri gibi öyle demokrat memokrat olmazlar, gazeteyi babalarının çiftliği gibi yöneterek çıkarırlarmış; adap ve teamül o yönde imiş, bunu da böylece öğrenmiştim.

ESEYAN GENÇLERİ ERDOĞAN’I DESTEKLEMEYE ÇAĞIRDI
 
Ben bu yazıyı, Esayan’ın internet ortamında dolaşan ve bir hayli de saflaşmaya yol açan, “Gezi”ye dair bir makalesi nedeniyle kaleme alıyorum.
 
(...) Yazısındaki hâkim vurgu, gençlerin nasıl ulusalcı bir tuzağın içine çekildikleri olup; amacı da onları Erdoğan’ı desteklemeye çağırmaktı.
 
“Gezi olaylarında ölen insan sayısının on bin katı, yani kırk bin kişinin hayatını kaybettiği PKK sorunu”nun büyüklüğü karşısında dört kişinin ölmesini, âdetâ devreye soktuğu kerrat cetvelinden giderek esamisi okunmaya değmeyecek miktardaymış gibi duyumsatacağı bir üslupla anlatıyordu.
 
Namık Çınar’ın Taraf’ın eski yazarları içinde polemiklere yol açacak yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.