Medya
15 Kas 2011 12:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

DEMİRÖREN-KARACAN KAVGASINDA KİM HAKLI? VATAN YAZARI MURAT ÇELİK HUKUKÇULARA SORDU!

Murat Çelik, Vatan ve Milliyet Gazeteleri'nin patronajında yaşanan süreci hukukçularla görüştü. Aldığı cevabı da okurlarıyla paylaştı.

Aklın yolu bir-2


Yaklaşık bir buçuk ay önce (29 Eylül 2011) “Aklın Yolu Bir” başlığıyla bir yazı yazmıştım bu köşede. (http://haber.gazetevatan.com/aklin-yolu-bir/402451/4/Haber )

Vatan ve Milliyet Gazeteleri’nin patronajında yaşanan sancılı sürece ilişkin düşüncelerimi anlatmış, biraz da içimi dökmüştüm.

“Bir medya kuruluşunda çalışan herkes aslında aynı şeyleri ister. Editoryal bağımsızlığına müdahale etmeyen, insana ve kuruma yatırım yapan, çalışanına sahip çıkan, maaşını düzenli ödeyen bir patron” demiştim o yazıda.

Ve özetle,

- Sorunun, yola birlikte çıkan iki gruptan Karacan Ailesi’nin maddi sorumluluklarını yerine getirmemesinden kaynaklandığını,

- Demirören Grubu’nun Milliyet ve Vatan markalarını yaşatmakta kararlı olduğunu ve bu anlayışla gazetelere kaynak aktarmaya, tek başına devam ettiğini yazmıştım.

O günden bu yana bizim buralarda değişen bir şey yok.

Maalesef, yok...

Tarafların mahkemeye sundukları görüşleri, belgeleri, Ankara’da ticaret hukuku alanında uzman birçok hukukçuya okuttum. Aralarında avukatlar da var, emekli hakimler de...

İstisnasız hepsinden aynı yanıtı aldım:

“Bir tarafta (Demirören) açık bir iyi niyet var. O ortak, bu anlayışla üzerine düşenleri tam olarak yerine getirmiş ve getirmeye devam ediyor. Diğer tarafta (Karacan) ise bulunduğu taahhütleri hayata geçirmeyen ve üstüne üstlük şirket yönetiminin kayyuma devrine yol açan hukuki sürece imza atan bir ortak var. Tablo çok net, durum çok açık. Bir tarafta iyi niyet, diğer yanda iyi niyeti suiistimal var.”

Ben hukukçu değilim. Ama haber kaynaklarım, bu işin en yetkin isimleri. Ve o isimlerin mütalaaları işte bu şekilde.

Aslında fazla söze, detaya gerek yok... Rakamların da bir önemi yok.

Orta yerde, karşımızda duran çok basit bir soru var:

“Bir ortaklıkta, ortaklardan her biri kendi payına düşen sorumlulukları zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirirse, herhangi bir sorun yaşanır mı?”

Tek derdi mesleğini icra etmek olan bir haberci olarak, başka sorum yok...

Murat Çelik/Vatan