Medya
04 Eyl 2019 12:30 Son Güncelleme: 04 Eyl 2019 12:39

Davutoğlu ve ekibi şimdi ne yapacak? Celal Bayar taktiği mi?

Ahmet Davuğlu ve 3 ismin AK Parti'den ihraç kararı sonrası kulisleri hareketlendirdi. Davutoğlu ve ekibinin bugünlerde ne yapacağını yine Abdulkadir Selvi yazdı.

Davutoğlu ve ekibinin AK Parti'den ihraç kararıyla disipline sevk edilmelerinin ardından "şimdi ne olacak?" sorusu gündeme geliyor. 

Davutoğlu ve ekibinin durumu şimdilik şöyle: "Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, parti tüzüğünün 117. maddesine göre Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’ya ihraç kararını tebliğ edecek. Önemli bir ayrıntı var. Davutoğlu ve arkadaşlarının “tedbirli” olarak ihracı istendiği ve suçlar basın yoluyla işlendiği için 119. maddeye göre işlem yapılacak ve savunmalarını 1 hafta içinde yapmaları istenecek. Bu arada “tedbirli” oldukları için partiyle ilgili hiçbir faaliyete katılamayacaklar."

Abdulkadir Selvi, Davutoğlu ve ekibinin yol haritasını da kısaca özetledi. Kasım'da partilerini kurup tabelalarını asacaklar diyen Selvi, yakın zamanda da "dörlü takrir" yayınlayabileceklerini belirtti. 

NEDİR BU DÖRTLÜ TAKRİR?

Abdulkadir Selvi onu da kısaca şöyle özetledi: 

Bugün bir araya gelip nasıl bir yol izleyeceklerini kararlaştırmaları bekleniyor. Tek tek savunma yapmak yerine kamuoyuna dönük “dörtlü takrir” yayınlamayı tartışıyorlar. İhracı istenenler 4 kişi. Ancak buradaki dörtlü takrir vurgusu önemli. CHP’den ayrılıp DP’yi kuran Celal Bayar ve arkadaşları dörtlü takrir yayınlamışlardı. O çağrışımın yapılmasını istiyorlar. Kasım ayında ise partilerini kurup tabelalarını asmayı planlıyorlar.