Medya
27 Eki 2010 11:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

CÜNEYT ÜLSEVER ALİ BULAÇ'IN HANGİ KURULUN BAŞKANLIĞINA ATANMASINI ÖNERDİ?

Hürriyet yazarı Cüneyt Ülsever, Balkan Türklerinin "sahte Türk - çıkar için Türk" olduklarını iddia eden Zaman yazarı Ali Bulaç'a bir kez daha çaktı.

İşte Cüneyt Ülsever'in "Üç konu" başlıklı köşe yazısından ilgili bölüm...

Radikal gazetesi yazarlarından Ahmet İnsel, geçen gün yaptığı söyleşide Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu’na, nüfus cüzdanlarındaki din hanesine ne dediğini sormuş. Şu cevabı almış:

“Nüfus cüzdanlarında din ve mezhebin belirtilmesinin toplumdaki ayrışmayı artırdığını düşünüyorum. Nüfus cüzdanlarındaki din hanesi kaldırılmalı.”

Öte yanda Rumeli/Balkan Türklerini Türk saymayan, siyasal söyleme “kökeni sahiden Türk” ve “etnik Türk” gibi ırkçı söylemler kazandırmaya çalışan, sonunda hızını alamayıp faşizm yolunda son merhaleyi kat eden Ali Bulaç ise değil din ve mezhebin, etnisitenin ve kültürel kökenin (herhalde eşcinsel ve ateleri kastediyor) de nüfus cüzdanlarına kayıt edilmesi gerektiğini söylüyor.

Nüfus İdaresi vatandaşlık numarasına “Yıldızlı Bir Numara” verip Ali Bulaç’ı “Türküm!” diyerek yalan beyanda bulunacak Rumelili, Balkanlı, Kafkas, Arap, Çingene, Kürt, Gürcü vb. vatandaşların yanlışını düzeltmek üzere “Irk Tayin Etme Yüksek Kurulu Başkanlığı”na atamalı ki, sistem doğru çalışsın!

Ancak ben yine de Başbakan’a Ahmet İnsel’in sorusuna demokrasi iklimi içinde cevap veren Ali Bardakoğlu’na kulak vermesini tavsiye ederim.

Üstelik, sık sık ulemanın ele alınan konular hakkında ne düşündüğünü merak eden Başbakan; Ali Bardakoğlu’nu bilim adamı olarak değil, ulema olarak da kabul edebilir.

* * *

Kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı Genel Başkanı Ahmet Türk ve milletvekili Aysel Tuğluk milletvekilliklerinin iadesi için TBMM’ye başvurmuşlar.

Dilekçelerinde:
“12 Eylül referandumu sonucu kabul edilen yeni Anayasa 84. madde değişikliği ile partilerin kapatılması durumunda milletvekili üyeliklerinin düşürülmesi hükmü kaldırılmıştır. Bu hüküm yürürlüğe girmekle fiili olarak etkilidir” diyorlar.

Haklılar.

Yasalarda yapılan değişiklikler kişinin aleyhine ise geri işletilemez ama lehine ise işletilir.

Dilerim, TBMM Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un haklarını iade eder.

* * *

Demokrasiler ayrıntılarda korunur.