Medya
14 Haz 2023 14:52 Son Güncelleme: 14 Haz 2023 15:03

Cumhuriyet’ten, gazetenin tepe ismine suçlama! ‘Uyum sağlayamadı…’

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveisoğlu’na sert tepki geldi. Gazete yönetimi, yaşananlara dair yaptığı açıklamada Tuncay Mollaveisoğlu için “Uyum sağlayamadı”, “Yönetim yeteneği gösteremedi” gibi ifadelere yer verdi.

Cumhuriyet gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’nun son çıkışına karşılık sert bir yazılı açıklama yayımladı.

Yaşananlara dair sessizliğini bozan ve “Cumhuriyet’te hiçbir kişi ve makam gazetenin üzerinde değildir” diyen Tuncay Mollaveisoğlu için manşetten açıklama yapan gazete, “6 aydır Genel Yayın Yönetmenliği yapan Mollaveisoğlu Cumhuriyet gazetesine uyum sağlayamadı. İyi bir televizyon programcısı olmasına karşın yönetim yeteneği gösteremedi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği makamının ne derecede önemli olduğunu özümseyemedi. Cumhuriyet Vakfı ve Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur; işgal edilemez, satılamaz, satın alınamaz” ifadelerine yer verdi.

İşte Cumhuriyet’in o açıklaması…

Önce hukuken sonuçlanmamış sözleşmeleri kanıt göstererek iki konuda savcılığa şikayette bulundular.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı her iki konuda da hukuken kovuşturmaya yer olmadığını belirterek takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine konuyu sosyal medyaya taşıdılar.

En son olarak Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, suçlayıcı bir yazı yazdı.

6 aydır Genel Yayın Yönetmenliği yapan Mollaveisoğlu Cumhuriyet gazetesine uyum sağlayamadı. İyi bir televizyon programcısı olmasına karşın yönetim yeteneği gösteremedi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği makamının ne derecede önemli olduğunu özümseyemedi.

Cumhuriyet Vakfı ve Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur; işgal edilemez, satılamaz, satın alınamaz.