Medya
19 Tem 2022 11:48 Son Güncelleme: 19 Tem 2022 11:57

Cumhuriyet’in ‘satılmak istenen’ arşivinde flaş gelişme! Açıklama ve yalanlama geldi…

Cumhuriyet Gazetesi’nin 100 yıllık arşivinin ‘satılmak istenmesiyle’ ilgili Icrypex Bilişim A.Ş.’den açıklama ve yalanlama geldi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Gazetesi’nin 100 yıllık arşivinin ‘satılmak istendiği’ ortaya çıktı. Gazete yönetimi tarafından ‘engellendiği’ iddia edilen olayla ilgili suç duyurusunda bulunulurken Icrypex Bilişim AŞ’den de yalanlama geldi.

“Icrypex Bilişim A.Ş.; tüm süreci Cumhuriyet Gazetesi ile iletişim kurarak yürütmüş olup, Müvekkil Şirket tarafından organize edilen ve birçok medya organının katılım gösterdiği NFT Platformunun tanıtımına yönelik etkinlikte Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın Cumhuriyet Gazetesi NFT’leri hakkında konuşma gerçekleştirmiştir” açıklamasında bulunan şirket, konu ile ilgili haberin Cumhuriyet’in sitesinde yer aldığını da belirtti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sözcü Gazetesi’nin 16.07.2022 tarihli baskısında yer alan “Cumhuriyet’in 100 yıllık arşivi satılmak istendi” başlıklı haberinde, Müvekkil Icrypex Bilişim A.Ş.’nin İsmail Hoca isimli şahıs ile yapılan görüşmeler neticesinde Cumhuriyet Gazetesi arşivini NFT modeli ile satmak istediği yönünde bir haber yayınlanmış ve Icrypex Bilişim A.Ş.’nin, Cumhuriyet Gazetesi’nden habersiz şekilde hareket ettiği algısı oluşturulmuştur. İlgili haberde Müvekkil Icrypex Bilişim A.Ş. hakkında ileri sürülen iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Müvekkil Icrypex Bilişim A.Ş.; tüm süreci Cumhuriyet Gazetesi ile iletişim kurarak yürütmüş olup, Müvekkil Şirket tarafından organize edilen ve birçok medya organının katılım gösterdiği NFT Platformunun tanıtımına yönelik etkinlikte Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın Cumhuriyet Gazetesi NFT’leri hakkında konuşma gerçekleştirmiştir. İlgili etkinliğe ilişkin olarak Cumhuriyet Gazetesi tarafından haber yapılmış ve bu haber halen https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/82-yillik-cumhuriyet-gazetesi-arsivi-nftlesecek-1945045 adresinde yayınlanmaktadır.

Bu doğrultuda; gerçekler araştırılmadan yayınlanan, Müvekkil Şirket’i yıpratmaya ve ticari itibarını zedelemeye yönelik, hiçbir gerçekliği bulunmayan mesnetsiz habere itibar edilmemesi, kamuoyuna saygı ile duyurulur.