Medya
17 Şub 2015 08:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Cumhuriyet yazarı yaşadığı tacizi anlattı! "Profesör giysilerimi..."

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, 44 yıl önce başından geçen taciz olayını bugünkü yazısında kaleme aldı.

20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürülmesine duyulan tepki sonrası kadınlar, Twitter'da "#sendeanlat" etiketi altında başlarına gelen taciz hikayelerini anlatıyor.

İşte o anlardan birisi de yazar Işıl Özgentürk oldu. Yazar "Ben de anlatıyorum" başlıklı bugünkü köşesinde üniversite yıllarında başından geçen taciz olayını okurlarıyla böyle paylaştı:

PROFESÖR GİYİSİLERİMİ PARÇALAMAYA BAŞLADI

"Bugün bir taciz olayını da ben anlatıyorum, biliniz ki erkek egemen kültür her yerdedir.
12 Mart darbesi olmuş, pek çok arkadaşım içerde ve para gerek. O zamanlar gencecik bir üniversite öğrencisiyim, bir biçimde para bulmalıyım.

Güvendiğim bir öğretim üyesine (prof.) gidip durumu anlatıyorum. O “Bu konuşmaları okulda yapmayalım” diyor ve beni yemeğe davet ediyor.

Ben de kabul ediyorum. Yemekte beni güzelce dinleyen kişi, “Tamam durum anlaşıldı, ama para evimde, beraber gideriz, sana parayı veririm, benim de içerdeki gençlere bir katkım olsun” diyor. O kadar çok seviniyorum ki... “Peki”, diyorum ve evin kapısından girer girmez o kişi üstüme atılıyor, giysilerimi parçalamaya başlıyor.

Feryat figan adamı itip kapıdan fırlıyorum. Günlerce sersem gibi dolaşıyorum ve bunu kimselere anlatamıyorum.

Şimdi altmış yaşımda bunu anlatmaya cesaret ediyorum.

Ve bütün kadınları, kadın cinayetleri, tecavüzleri, tacizleri için mücadeleye çağırıyorum! Utanması gereken biz değiliz!.."