Medya
28 Tem 2022 10:07 Son Güncelleme: 28 Tem 2022 10:28

Cumhuriyet yazarı: Üzgünüm tatilde yazamam! Babası Kore’de şehit düşmüştü…

Cumhuriyet yazarı Yazgülü Aldoğan, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki operasyon bölgelerinden art arda gelen şehit haberleri üzerine köşesine ara verdi ve “Bugün bulunduğum yerden, tatil esintili konuların sırası değil. Beni mazur görün” ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin huzur ve güvenliğini sağlamak için yurt içinde ve yurt dışında başarılı operasyonlar düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son aylarda hain saldırılar ve pusularla karşı karşıya kalıyor.  Son 3 ayda 37 kahraman askerimiz şehit düştü.

Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki operasyon bölgelerinden art arda gelen şehit haberleri üzerine babası Yüzbaşı Kaya Aldoğan Kore Savaşı’nda şehit olan Cumhuriyet gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan, gazetedeki köşesine ara verdi.

Bugünkü köşesinde yer verdiği ‘Başsağlığı ve özür’ başlıklı yazısında “Suriye bölgesindeki harekâtlardan her gün gelen şehit haberleri yüreğimizi yakıyor. Beş şehidimizden sonra Fırat Kalkanı harekât bölgesinden sözleşmeli iki erimizin daha acısı düştü ocaklara” ifadelerini kullanan Yazgülü Aldoğan, “Bugün bulunduğum yerden, tatil esintili konuların sırası değil. Beni mazur görün. Kaybettiğimiz askerlerimizin sevenlerinin, ailelerinin, milletimizin başı sağ olsun. Ülkemiz bir an önce barış ve güvenliğe; adil ve demokratik bir yönetime kavuşsun. Şehitlerimizin toprağı bol olsun” diye yazdı.

BABASI KORE’DE ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Yazgülü Aldoğan’ın babası Yüzbaşı Kaya Aldoğan, 1951’de Kore’de şehit olmuştu. Yüzbaşı Aldoğan şehit olduğunda Yazgülü Aldoğan henüz 8 aylıktı…

Yazgülü Aldoğan’ın annesi Süheyla Aldoğan hayatını kaybettikten sonra konuyu bir kez de Mehmet Coşkundeniz, Posta’daki köşesinde yazmıştı. Coşkundeniz’in 26 Ocak 2016’da yayımlanan yazısı şöyleydi:

“Süheyla Aldoğan 1951’de Kore’ye savaşmaya gittiği için eşi Yüzbaşı Kaya Aldoğan’a küser! Kore’den gelen mektupların hiçbirine cevap vermez. Sonunda affetmeye karar verir ve bir mektup yazar. Ne yazık ki o mektup Yüzbaşı Kaya Aldoğan’a ulaşmaz. Çünkü yüzbaşı o gece Kore’de şehit olmuştur. Yüzbaşı Kaya Aldoğan’ın naaşı bulunamaz. Bu yüzden ne cenaze töreni yapılabilir ne de bir mezarı vardır. Sadece Kore’de şehitlikteki anıtta bir plakette adı yazılıdır.

Bu durum Süheyla Aldoğan’ın acısına hep acı katar. Her fırsatta da şunu söyler: 'Kayacığıma bir cenaze töreni bile yapılamadı. Yoksa şehidim cumhurbaşkanının, başbakanın, bakanların katılacağı askeri törenle defnedilmeyi hak etmişti.' 26 yaşında dul kalan Süheyla Aldoğan, kızları Sündüs ve Yazgülü’yü tek başına büyütür. Şehit eşi olmaktan hep gurur duyar. Kendini her zaman 'Şehit Yüzbaşı Kaya Aldoğan’ın eşi Süheyla' diye tanıtır.

‘İLK KEZ GÖRDÜM…’

Söz konusu yazıya DW Türkçe İstanbul Koordinatörü Bülent Mumay’dan dikkat çeken yorum geldi.

“Gazetecilik yapan bir ailenin evinde büyüdüğüm için, okumayı öğrendiğim günden bu yana Cumhuriyet gazetesini okurum” diyen Mumay, “Bugüne kadar ilk kez bir Cumhuriyet yazarının, köşesine "Şehitler var, bugün yazı yazamam" notu düştüğünü gördüm” değerlendirmesinde bulundu.

İşte o paylaşım…