Medya
18 Tem 2010 16:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

CNNTÜRK'ÜN BAŞARILI İSMİ YAVUZ OĞHAN KENDİ KALESİNE NASIL GOL ATTI?

Akşam gazetesi yazarı Burhan Ayeri bugün köşesinde çok ilginç bir olayı kaleme aldı. Yavuz Oğhan'ın dili sürçünce neler oldu?

Akşam gazetesi yazarı Burhan Ayeri’nin bugünkü köşe yazısı...


Bu defa ’Şeyini şey etmedi

Neler Oluyor’da Yavuz Oğhan’ın konukları vardı. Sorgucular bölümünde Mustafa Ünal ile Metehan Demir oturuyordu. Ağır Abi konumundaysa Bülent Arınç. ’Siyasette üslup tartışması’yla açılış yapıldı. Başbakan Yardımcısı’nı beğendiğimizi belirtelim. Bindirmelerdeki kelimeleri bile iyi seçti. Alışılmadık uzunluktaki söyleşiden tespitlerimizi izlemeyenler için özetliyoruz:
a Her başvurumuzda bize adres olarak İmralı’yı gösterenlerle -BDP- ne konuşacağız? Önce kendilerine çeki düzen vermeliler.

b Aslında MHP ile çok uzak değiliz. Maalesef Demokratik Açılım’ın başlamasıyla randevu taleplerimizi reddettiler. Vatan haini ilan edildik.
c Açılım’ı, muhalefetin tutumu ve bu konunun asıl muhatabı BDP önlemiştir.
d Referandumdan yüzde 55 oranında evet oranı çıkacak, anketlerimiz bunu gösteriyor.

...
Arınç’ın eski ve yeni politikacıları değerlendirmesi ilginç. En beyefendi Bülent Ecevit. Saadet Partisi’nin Başkanı Numan Kurtulmuş’u da beğeniyor. Saygıda kusur etmediği Necmettin Erbakan’ı etrafındaki isimlerin yanılttığı inancında. Başbakan Yardımcımızın en kızdığı isimler; Emine Ayna ve Oktay Vural. MHP Grup Başkanvekili’ne her fırsatta bindirdi. Hatta ’Bahçeli, onu kolundan çekip susturmalı’ bile dedi. Arınç bu kez kimseye ’Şeyini şey ettiğimin şeyi’ deme gereği duymadı.

...
CNNTürk’ün gelecekteki yöneticisi Yavuz Oğhan’ı unutmadık. Her şeyi başarıyla götürmüşken, son saniyede kendi kalesine gol attı. ’Konuğumuz Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’ti’ deyince, kahkaha tufanı koptu.

***
Siyasilerle devam edelim. TGRTHaber’de geçtiğimiz günlerde tamamlanan Kariyer Zirvesi’nden seçmeler izledik. Burhan Kuzu’nun üniversitede bölüm seçme maceralarına bayıldık. Hukuk Fakültesi’nde üçüncü sınıfa geçtiği sene dahi ÖSYM sınavına girmişti. 18 Tercihin tamamını tıp fakültelerinden yana kullanmıştı. Kader ağlarını örmüş bir kere. Bu defa sınav iptal edildi. Sonuçta akademisyen oluyor ama Anayasa Hukuku branşında.

...
Hemşerisi Çerkez Ağan’ın Kore Savaşı’nda inatçı katırı hedefe geri geri götürüş öyküsü ise müthişti. TGRT’nin ekrana getirdikleri, Kuzu’nun gerçek yüzü. Espirili, sevimli ve ağzından bal damlayan.

***
Anayasa Mahkemesi ’Kısmi iptallere alıştı’. Sağlık Bakanı Akdağ bunlara bozuk. Çünkü öğretim üyelerinin muayenehane açabilme hakkının geri verilmesi, ’Herkese uygulanabilir mi?’ sorusunu gündeme getirdi. 11 Maddeden 4’ünün geçersiz ilan edilmesinin sıkıntı yaratacağı belli. İster misiniz İzmirli kahvecilerin talebiyle Dumansız Hava Sahası da göçsün? O zaman kıyamet kopacaktır. İşte bu konuda fikrimizi söylemeyi arzuluyoruz; ’Yok devenin başı’!

Selmi Andak büyüğümüzü dün toprağa verdik. Besteciliğinin yanı sıra yıllar yılı müzik yazarlığı yaptı. Daha önce kaybettiğimiz Erol Dallı’yla birlikte hiçbir Galatasaray maçını kaçırmazdı. Onunla ilgili en ilginç anımız bir futbol maçındandır. Cim-Bom’un UEFA Kupası’ndaki karşılaşması yarım saat öne alınmıştı. Selmi Ağabey basın tribününe girdi ve scoreboard’daki 0-1’i fark etti. Bastı feryadı; ’Ne zaman yedik?’  Neyse Sarı-Kırmızılılar maçı 3-2 kazandı ve rahatladı.


Burhan Ayeri/Akşam