Medya
07 Nis 2011 23:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

CNNTÜRK CANLI YAYININDA 12 EYLÜL KAPIŞMASI!

12 Eylül'ün yargılanmasının gündeme gelmesiyle başlayan tartışma CNN Türk'te sürdü. Salih Tuna ile Celal Ülgen canlı yayında kapıştı...



CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın’ın modere ettiği ’Ne Oluyor?’ 12 Eylül darbesine yargı yolu açılmasını tartışmaya açtı. Programa Yeni Şafak yazarı Salih Tuna ile avukat Celal Ülgen’in polemiği damga vurdu.

Balyoz davasının 1 numaralı sanığı Emekli Or General Çetin Doğan’ın avukatı olan Celal Ülgen 12 Eylül darbesinin yargılama konusu olmasını soğru bulduğunu söyleyerek zaman aşımının söz konusu olamayacağını söyledi. Ülgen, 12 Eylül darbesiye insanlığa karşı suç işlendiğini bu nedenle ’insanlığa karşı işlenen suçlar’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, hukuken bunu engelleyecek bir durum olmadığını vurguladı.

Salih Tuna ise Celal Ülgen’in değerlendirmelerini hayretle karşılarken Balyoz davasının avukatlığını yaptığını hatırlattı. ’Siz yurtsever darbe, yurtsevmeyen darbe gibi bir ayrıma gidiyorsunuz sanırım. 12 Eylül’ün yargılanmasını isterken, 12 Eylül’de uygulanan Bayrak Planı’nı esas alan Balyoz darbe planının sanıklarının avukatlığını yapıyorsunuz’ dedi.

Celal Ülgen ise Balyoz planı doğru çıkarsa yapanların asla arkasında durmayacağını söylerken yargılamanın devam ettiğini hatırlattı. Tuna’nın sözleriyle başlayan polemik karşılıklı atışmalarla sürerken tartışma Şirin Payzın’ın müdahalesiyle noktalandı.