Politika
18 Şub 2024 17:01 Son Güncelleme: 18 Şub 2024 17:01

CHP’den Ankara’daki toplantıda Lütfü Savaş’a çizik! 2 isim anons edilmedi…

CHP Ankara'da düzenlenen bir toplantıyla 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde göstereceği tüm belediye başkan adaylarını tanıttı. Ancak yeniden adaylığı tartışmalara neden olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP'nin İstanbul Esenyurt ilçesi adayı Ali Gökmen‘in ismi toplantıda açıklanmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara'da düzenlenen bir toplantıyla 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde göstereceği tüm belediye başkan adaylarını tanıttı.

6 Şubat 2023 depremleri sonrasında eleştirilerin yöneldiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, CHP'den yeniden aday olacağı söylenmesine rağmen kürsüye çağrılmadı.

BBC Türkçe'deki habere göe Hatay ilçe belediyeleri için adaylar sahneye çağrılırken, diğer illerde yapıldığı gibi Büyükşehir Belediyesi adayının ismi okunmadı.

ESENYURT ADAYI DA ANONS EDİLMEDİ

Öte yandan CHP, DEM Parti’nin güçlü olduğu İstanbul Esenyurt’ta aday olarak gösterdiği Ali Gökmen‘i de aday tanıtım toplantısında anons etmedi.

İki parti arasında devam eden görüşmelerin sonuç vermesi halinde DEM’in de onay verdiği CHP’li başka bir ismin Esenyurt adayı olması gündemdeydi. Görüşmelerin sonucuna göre Ali Gökmen‘in adaylıktan çekilebileceği öne sürülüyordu.

LÜTFÜ SAVAŞ PROTESTO EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta Parti Meclisi’nde (PM) kamuoyu tepkileri üzerine adaylığının çekilmesi gündeme gelen Lütfü Savaş ile ilgili kesin bir karar alınmamıştı.

PM üyelerinin de eleştirilerinin hedefi olan Lütfü Savaş’ın yerine yeni bir ismin aday gösterilip gösterilmemesi konusunda Genel Başkan Özgür Özel’e yetki verilmişti.

PM toplantısında söz alan üyelerin büyük bölümü, Savaş’ın yeniden aday yapılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.

Genel Başkan Özel’in ise yapılan kamuoyu araştırmalarını anımsatarak, Savaş’tan daha fazla oy alma potansiyeli olan bir aday bulunması halinde değiştirilebileceği mesajı verdiği öğrenilmişti.

Özel’in bu konuda isim önerileri de aldığı ve aday tanıtım toplantısının yapılacağı 18 Ocak’a kadar kararını netleştireceği ifade edilmişti.

PM toplantısından sonra gözlerin çevrildiği bugünkü aday tanıtım toplantısında ise Hatay Büyükşehir Belediyesi için kimin aday gösterileceği sorusu yanıt bulamadı.

2009’dan beri önce AK Parti, ardından CHP’den belediye başkanı seçilen Lütfü Savaş’ın döneminde yapılan binalar da yıkılmış, Savaş bu nedenle eleştirilmişti.

Son olarak 6 Şubat’taki deprem anmasında da Savaş protesto edilmişti.

Türkiye İşçi Partisi, CHP'nin kararını da eleştirdiği bir açıklamayla, eski futbolcu Gökhan Zan'ı Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdi.

Zan, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı bu felaketin sorumlularındandır. Kendisi, partisi tarafından tekrar aday gösterilmiştir. Bu karar kendisine daha önce oy vermiş Hatay halkına danışılmadan verilmiştir" demişti.

DEM Parti ile “kent uzlaşısı” çerçevesinde iş birliği yapılabilecek yerler arasında geçen İstanbul'un Esenyurt ilçesinde de CHP'nin adayı tanıtılmadı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün partisinin adaylarını açıklamış, ancak “kent uzlaşısı” kapsamında değerlendirilen Mersin Büyükşehir, Mersin Akdeniz ve İstanbul Esenyurt adaylarını açıklamamıştı.