Medya
23 Oca 2014 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Cemaatin son kozu ne olacak? Yeni Şafak yazarından ilginç iddia!

Paralel yapılanma hakkında sert yazılarıyla dikkat çeken Yeni Şafak yazarı Cem Küçük, çok konuşulacak yeni bir iddiada daha bulundu.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük, paralel yapının yeni yerel seçimlerde kritik ya da başa baş geçecek muhtemel yerlerde AK Parti aleyhine karar çıkartacağını yazdı.
AB'den ve Cenevre 2'den istediğini alamayan emniyet-yargı cuntasının elindeki bütün kozları oynamaya kararlı göründüğünü belirten yazara göre, paralel yapının en büyük kozu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) olacak.
Devlet kurumlarındaki sakat yapılara dikkat çeken hukukçu Osman Can'ın sözlerini köşesine taşıyan yazar, seçime ilişkin senaryoyu yazdı:
PARALEL YAPININ SON HAMLESİ YSK ÜZERİNDEN OLACAK!
"Osman Can 14 Ocak'ta Akşam gazetesinde ne yazmıştı bir okuyalım: 'Ahlak dışı bir yöntemle ele geçirilen HSYK üzerinden, yine Yargıtay, Danıştay ve hatta Yüksek Seçim Kurulu'nun iradesini sakatlayan bir yapının varlığı meşru olmaz. Olmadığına göre, sadece meşru sahiplerinin sığınabileceği temel hukuk kaidelerine müracaatları da meşru değildir.
Latincede meşhur bir söz vardır: 'nemo auditur turpitudinem suam allegans'. Yani kendi ahlaksızlığına dayanarak hak iddia edenin iddiası dinlenmez! Bu yüzden bu derin yapı ve müttefiklerinin 'yargı bağımsızlığı', 'erkler ayrılığı', 'hukukun üstünlüğü' ihlal ediliyor şeklindeki feveranlarını ciddiye alacak halimiz yok. İşin doğrusu esas mesele yargı da değil. Esas mesele, yargı dâhil olmak üzere, halka ait kılınamayan, halkın katılımına, denetimine tabi kılınamayan, dolayısıyla sürekli karanlık operasyonlara açık anayasal düzen... Buna mahkûm muyuz?'
Osman Can'ın ifade ettiği gibi YSK'nın iradesini sakatlayan bir yapı var. Ve bu yapı asla meşru olamaz. YSK üyelerini kimler seçti herkesin malumu. YSK bilgisayar sistemlerini kimler kontrol ediyor sorusu da çok önemli.
Şöyle düşünün: Bir il ya da ilçede bazı sonuçlar kafa kafaya geldi. Oyların sayımında hile yapıldığı iddia edildi. İnsanların sokaklara çıkıp hile yapıldığını söyleyerek feveran edecektir. Tıpkı Gezi kalkışmasında olduğu gibi sokaklar yine terörize edilecek, böylece seçimlerde son sözü YSK'nın söylenmesi istenecektir. Öte yandan AK Parti'nin seçimlerde hile yaptığı hemen dillendirilecektir. Bununla geçmişteki seçim sonuçları da hemen sorgulanmaya başlayacaktır."