Medya
27 Haz 2014 10:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:21

Cemaatin medya imamı kimdir, nasıl çalışır?

Akşam gazetesi yazarı Murat Kelkitoğlu, isim vermeden Cemaat'in medya imamını anlattı.

Bu kişinin çalıştığı kurumda görevden atıldığını da hatırlatan Kelkitoğlu, "Paralel örgüt içindeki diğer birimler medyayla ilgili işlerinde ona başvurur." dedi.

Kelkitoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bugün de bu yapının, yine isim vermeden, medya imamının görevlerini ve ilişkilerini deşifre edeceğiz!

- Bu kişi yazılı, görüntülü ve internet medyasında örgütün tüm inisiyatifini kullanır. Paralel örgütün medyadaki yöneticileriyle belli zamanlarda bir araya gelip risalelerden ve Fethullah Gülen’in kitaplarından sohbetler yapar. Toplantıda gidişat, kişiler ve neler yapılacağı konuşulur.

- Paralel yapının bir gazete veya televizyonda örgütlenmesi gerekiyorsa, bu kişi süreci  yönetir. ‘Şakirt’, yani abilik seviyesine gelmiş kişi, gazetecilerin yerleştirileceği hedef basın / yayın kuruluşuna kimin veya kimlerin seçilip gönderileceğini belirler.

28 ŞUBAT’TA PARLADI

- Paralel örgüt içindeki diğer birimler medyayla ilgili işlerinde ona başvurur.

- Örgütün Türkiye imamı Mustafa Özcan’a karşı sorumludur. Paralel medyadaki ve diğer basın / yayın kuruluşlarındaki paralelci gazetecilerin yönetici konumunda olanları ona karşı sorumludur. Aşağı seviyedeki paralel gazeteciler, onun ‘amirleri’ olduğunu bilmez bile.

- Bu kişinin yıldızı 28 Şubat sürecinde parladı. Bu dönemde hem çalıştığı paralel televizyon kanalında yaptığı programlarla, hem de perde arkasından bazı kritik görevler üstlenerek, Mustafa Özcan’ın ve Gülen’in dikkatini çekti.

- 17 Aralık operasyonunun ardından örgütün deşifre olmasıyla birlikte, çalıştığı kurumda görevden alındı."