Medya
19 Ara 2013 12:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Cemaat yazarından çarpıcı sorgulama; Operasyon en çok kimi vuracak?

Dershane kavgasında uzlaşımcı tavırları nedeniyle cemaatteki bir kesimden tepki çeken Ahmet Taşgetiren'den şok yazı!

Hükümet ve cemaat kavgasında iki tarafı da zaman zaman eleştiren ve uzlaşımcı tavır alan Taşgetiren cemaatteki bazı isimler tarafından "pirincin içindeki taş" olarak nitelendirilmişti.
 
Cemaate yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesi yazarı Taşgetiren bugünkü yazısında operasyonun aslında en çok hizmeti vuracağını söyleyerek eleştirdi. Cemaat yazarlarının operasyona sahip çıkmasını eleştiren yazar hükümetten habersiz yapılan operasyonla Erdoğan'a bedel ödetildiğini savundu.
 
Bu operasyonla "Biz öyle bir gücüz ki sizin damarlarınızda dolaşırız da haberiniz olmaz" mesajnın verildeğini söyleyen yazar şöyle devam etti:
 
Bu operasyonun Hizmet'in üstünde kalması durumunda ortaya çıkacak sonucu tahmin edebiliyor musunuz?
 
Diyelim iktidarda CHP var ve onun başbakanı, bir yıl süreyle ülkesinde sürdürülen bir soruşturmadan haberdar edilmiyor. Nasıl bir şey bu?
 
Yargıdan birkaç kişi, emniyetten birkaç kişi ile bakanları, muhtemelen Başbakan'ı bile dinleme alanı içine alıyor, İçişleri Bakanı'nın kendi emri altındaki polislerin ne yaptığından haberi olmuyor, Emniyet Genel Müdürü'nün haberi olmuyor, MİT'in haberi olmuyor, İstanbul Emniyet Müdürü'nün haberi olmuyor... Böyle bir durumu CHP'li bir hükümet normal karşılar mı?
 
Bu durum, başbakanların darbe girişiminden sabah kapıları askerler tarafından çalındığında haberinin olduğu günlerden çok farklı bir şey midir?
 
Bu öncelikle Başbakan'a, sonra bütün hükümete, sonra güvenlik bürokrasisine atılmış bir çalımdan başka bir şey midir?
 
Böyle bir operasyonun Cemaat'e-Hizmet'e mal edilmesi kadar Hizmet'i zora sokacak bir durum olabilir mi?