Medya
16 Mar 2022 09:25 Son Güncelleme: 16 Mar 2022 09:43

Can Ataklı’dan dikkat çeken ‘yeni yasa’ yorumu! ‘Bir anda seçim kararı alınırsa…’

Yeni seçim kanununun bir şaşırtmaca olabileceğine dikkat çeken Can Ataklı, “Bir anda seçim kararı alınırsa hiç şaşırmam” dedi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, AK Parti ve MHP’nin Meclis’e sunduğu seçim kanunu teklifiyle ilgili kulislerde, “Yeni barajı ve ittifakların yapısını belirleyen seçim kanunu nisan ayı içinde meclisten geçer. Bu durumda en erken seçim gelecek yılın nisan ayında yapılabilir” yorumunun yapıldığını aktardı.

“Seçim kanunu çıktıktan sonra bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamıyor biliyorsunuz. İddia sahipleri buna dayandırıyor görüşlerini” diyen Ataklı şu görüşünü aktardı:

“İyi de baskın ya da erken seçim yapılacaksa, ille bu kanunla yapılmak zorunda değil ki. Eğer yasa kabul edildikten sonra bir yıl geçmeden seçime gidilirse, eski sistem geçerli olur, yenisi çıktı diye bir yılın dolması beklenmez. İşin özeti, saray kazanacağı ortamı bulduğu an hiç çekinmeden seçim kararı alabilir, yeni yasa bir şaşırtmaca da olabilir, herkes seçim yok zannederken bir anda seçim kararı alınırsa en azından ben hiç şaşırmam.”

Yazının tamamı için tıklayın!