Politika
03 Kas 2022 10:29 Son Güncelleme: 03 Kas 2022 10:34

Can Ataklı ‘ABD’den icazet’ tartışmalarına dahil oldu! ‘Tek kişi Erdoğan’dır…’

Can Ataklı, “Türkiye’de siyasilerin ABD’ye gidip icazet aldıktan sonra iktidara geldiğine” yönelik iddianın bir “safsata” olduğunu söyledi ve “Başbakan olmadığı halde Amerika’ya giden, Amerikan Başkanı ile Beyaz Saray’da görüşen ve döndükten birkaç ay sonra başbakan olan tek kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinin ardından yapılan tartışmalara değindi. Türkiye siyasetindeki, “Başbakanlığa giden yol Amerika’dan geçer. Amerika ziyareti yapmayan ve oradan icazet almayan kimse başbakan olamaz" klişesini eleştiren Ataklı, “Gerçekten Türkiye’de başbakan olanlar önce Amerika’ya gidip oradan icazet mi aldı?” sorusuna "büyük palavra" diye yanıt verdi.

Ataklı, "Türkiye’nin yöneten hemen herkes mutlaka Amerika’ya gitmiş, dönemin Amerikan Başkanı ile Beyaz Saray’da görüşmüştür. Sadece Amerika değil, ülke yönetiminde olanlar dünyanın birçok ülkesine resmi ziyaretler yapmışlar. Karşılığında gittikleri ülkelerin liderlerini de Türkiye’de ağırlamışlardır. Ancak bugüne kadar bir kişi hariç hiçbir siyasi lider, başbakan olmadan, ülke yönetimine gelmeden önce Amerika’ya gitmemiş, Beyaz Saray’da dönemin Amerikan Başkanı ile görüşmemiştir. Başbakan olmadığı halde Amerika’ya giden, Amerikan Başkanı ile Beyaz Saray’da görüşen ve döndükten birkaç ay sonra başbakan olan tek kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın!