Medya
06 Haz 2022 16:24 Son Güncelleme: 06 Haz 2022 16:29

Bülent Arınç’tan Latif Demirci’ye giden mesaj

Hürriyet gazetesi çizeri, ünlü karikatürist Latif Demirci 61 yaşında hayatını kaybetti. Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısını Latif Demirci'ye ayırdı.

"Muhlis Bey", "Arap Kadri" ve "Press Bey" gibi pek çok tiplemeyle güncel konulara değinen, Hürriyet gazetesi çizeri karikatürist Latif Demirci 61 yaşında hayatını kaybetti. 

Ertuğrul Özkök, AKP kurucularından Bülent Arınç'ın Latif Demirci'nin ölümünü nasıl karşıladığına ilişkin bir yazı kaleme aldı. Özkök, dün öğle saatlerinde Bülent Arınç'tan geldiğini söylediği mesajı yazısında paylaştı. Özkök'ün aktardığına göre Arınç, şu ifadeleri kullandı:

“Ertuğrul Bey inanın çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin çizgileri ve esprileri çok güzeldi. Çok zeki bir insandı büyük bir kayıp oldu. Lütfen yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiniz. Size ve eşiniz hanımefendiye selam ve sevgiler.”

BÜLENT ARINÇ BU MESAJI NEDEN ERTUĞRUL ÖZKÖK'E YAZDI?
Özkök, "Bu mesajı neden bana yazdı?" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Çünkü Latif Demirci’nin ölüm haberini ona ben verdim.

O zaman diyeceksiniz ki, “Niye haberi ona verme ihtiyacı duydun?”

Onun da sebebi şu:

Bülent Arınç bir ara siyasete ara verip, evine çekilmişti.

İki yıl sonra yeniden siyasete dönüşünde, onu ziyaret etmiş ve bir süre sohbet etmiştim.

O gün bana şunları söylemişti:

“Bu 2 yıl boyunca çok düşündüm. Bu sürede öfkelerimden arınmaya çalıştım. Eşimin bu konuda bana çok yardımı dokundu. O günlerde şunu anladım ki, özgür bir basın, makul bir muhalefet hepimiz için iyidir. Mesela bu dönemde Latif Demirci’nin karikatürleri beni çok etkiledi. Bizi eleştiriyordu ama muhalefeti de eleştiriyordu. Ahmet Necdet Sezer üzerine yaptığı bir karikatürü hiç unutmadım, saklıyorum.”

İKTİDAR, LEMAN'A YÜKLENİYORDU
Özkök, yazısının devamında o günlerde iktidar partisinin Leman Dergisi'ne yüklendiğini söyledi ve Arınç'a “Sayın başkan hadi birlikte gidip Leman dergisini ziyaret edelim” dediğini söyledi. Arınç'ın bu teklifi olumlu karşıladığını ve "çok iyi olur" dediğini aktaran Özkök, "Ne yazık ki bu ziyareti gerçekleştiremedik." ifadelerini kullandı.