Bu yumruk sadece DHA muhabirlerine değil hepimize atıldı!

Medya dünyasının Cezmi Abi'si Cezmi Sayılgan, dün akşam Bursa'da bir boksörün hem pandemi yasaklarını ihlal edip, hem de kendisini görüntüleyen DHA muhabirlerine yaptığı çirkin saldırıyı kaleme aldı.

Eylemde onlar dayak yer savaşta kurşunların altında onlar gezer.Ünlülerin magazin muhabirlerini aşağılamasını ve itip kalkmasını saymıyorum bile. Siz evde sıcacık koltuklarınızda otururken, ekranda haber izlerken pandemide onlar hasta olur.
Nedir derdiniz bizlerle basın emekçisi kardeşlerimizle..
Çoğu sosyal hakları bile olmadan bu mesleğe gönül vermiş mesleğine aşık insanlar..
Hem yasağı deleceksin devletin memuruna karşı geleceksin…Sonra da çekme lannn…Oldu gözlerim doldu.

Yer: Bursa
Olay, dün saat 23.30 sıralarında Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Küçükbalıklı Mahallesi Kibar Sokak’ta meydana geldi. Devriye görevi yapan mahalle bekçileri, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 3 gençle karşılaştı. Kimlik kontrolü yapan mahalle bekçileri, Süleyman S.(20), Muhammet Ö. (18) ve O.Ç.'ye (17), kısıtlamayı ihlalden ceza kesilmesi için polis ekiplerinden yardım istedi.
DHA muhabirleri Mehmet İnan ve İsmail Hakkı Seymen de olayı haberleştirmek için bölgeye gitti. Bu sırada taşkınlık yapıp, bekçilere mukavemet gösteren gençler, kendilerini görüntüleyen muhabirlere saldırdı. Grup, çekim yapan Seymen’in elinde bulunan ışığa vurarak yere düşürdü.
Boksör olduğu belirtilen gençlerden Süleyman S. ise İnan’ın yüzüne yumruk attı. Aldığı yumruk darbesiyle İnan yere yığılıp, baygınlık geçirirken, bekçilerin müdahale ettiği Süleyman S., muhabirlere dönerek, “Ben boksörüm” diye bağırdı. Muhabirlere küfür ve hakaret eden saldırganlar, bekçiler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Olay bu ve bunu yapan bir boksör, yani bir sporcu..Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" Ama o, bu arkadaş değil..

Ve şu saate kadar hiçbir meslek kuruluşundan bir kınama, ses soluk gelmedi.Bravo size...

Ben şiddetle kınıyorum...Arkadaşlarım DHA muhabirleri Mehmet İnan ve İsmail Hakkı Seymen'e çok geçmiş olsun diyorum…Bu yumruk tüm basın emekçilerine atıldı. Kardeşlerim siz gecenin o ayazında, pandeminin kol gezdiği ıssız sokaklarda, caddelerde mesleğinizi yapmaya devam edin…
Ben de sesim çıktığı kadar sizleri savunmaya devam edeceğim…
Çünkü yerel basın Kars'dan Edirne'ye kadar bu sektörün canıdır.
Size yürekten sevgiler….
İsmail ve Mehmet'i aradım, konuştum.Mehmet, "Cezmi abi kırılan burnumdan çok toplumun ne hale geldiği beni üzdü be abi" dedi…
Bu arada Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoglu Bursa İl Müdürlüğünü arayarak olaya karışan boksör şahsın lisansının iptal edilmesi talimatını verdi….
Tekrar geçmiş olsun İsmail Hakkı Seymen, Mehmet İnan.