Medya
21 Mar 2011 08:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

BU SİLAH BİR GÜN SİZE DE DÖNER! MEHMET YILMAZ AK PARTİ'Yİ UYARDI!

Hükümet, yandaş gazetecileri kurtarma sevdasıyla ileride kendisine karşı da kullanılabilecek çok tehlikeli bir yolu açıyor.

Bu silah bir gün size de döner!

HÜKÜMET, “basın özgürlüğü”nü genişletmek gerekçesiyle, gizli kalması gereken hazırlık soruşturması bilgilerini, gizli kaydedilmiş telefon konuşmalarını, video görüntülerini yayımlamayı serbest bırakıyor.

Önce bir konuda anlaşalım: Bu basın özgürlüğünü genişletmek için değil, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yargısız infaz için kullanılan gazetecileri mahkûmiyetten kurtarmak için yapılıyor.
Başbakan’ın aylar önce bu nedenle mahkûm olan bir “yandaş gazeteciyi” telefonla arayarak “bu işi düzelteceğini” söylediğini biliyoruz.

Şimdi, kimin tarafından kaydedildiği belli olmayan bir telefon konuşması ya da video görüntüsü, tıpkı Deniz Baykal olayında olduğu gibi kaynağı belirsiz bir internet sitesinde yayımlanarak alenileşecek ve sonra o kayıtlar her yerde çarşaf çarşaf yayımlanabilecek.

Hükümet, şimdi yandaş gazetecileri kurtarma sevdasıyla ileride kendisine karşı da kullanılabilecek çok tehlikeli bir yolu açıyor.
Türkiye’de kimin kimi takip edip, dinlediğini, kaydettiğini kestirebilmek çok güç!
Hiç kuşku yok ki bu tür takipler hükümetin üyelerine, iktidar partisinin milletvekillerine yönelik olarak da sürdürülüyordur.

Çünkü “ortam” artık çok kirli ve bir toplumda kirlilik, sadece belli bir çevreyle sınırlı kalamaz, bulaşıcıdır.
Hükümet, savcıların ve polisin hazırlık soruşturmalarını sızdırmasına karşı bir önlem almadığı için o gazeteciler mahkûm oldular.

O gazetecilerin bu nedenle yargılanmalarına ve mahkûm edilmelerine ben de karşıyım.
Şimdi o gazetecileri kurtarmak adına, çok daha tehlikeli bir sürece yol açmak yerine doğrudan bir af çıkarmak ya da hazırlık soruşturmalarının gizliliği ile ilgili yasada düzenleme yapmak daha doğru olurdu.

Ama öyle görünüyor ki hükümet, bu işi de kısa vadeli çıkarları için kullanmaya hevesli.
Böylece muhalif kişileri toplum nezdinde itibarsızlaştırma operasyonu yeni bir boyut kazanacak ve hükümet de bundan siyasi yarar sağlayacak.

Ama unutmasınlar ki demokratik bir toplumda iktidar ömür boyu sürmüyor. Bu silah bir gün onlara karşı da kullanılabilir, ben uyarmış olayım!

Mehmet Y. YILMAZ / HÜRRİYET