Medya
11 Nis 2011 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

BU DA YERLİ LOST! ACUN: BENJAMIN LINUS, NİHAT DOĞAN: JACK SHEPHARD,YA DİĞERLERİ?

Habertürk yazarı Mehmet Güler, Show TV'deki Survivor yarışmasını dünyaca ünlü Lost dizisi ile kıyasladı ve bakın kimi kime benzetti...

Acun yine müthiş bir işe imza attı. Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasıyla hem son ayların en çok konuşulan televizyon programını yaptı, hem de reytinglerde kanalı Show TV’ye tavan yaptırdı. Daha proje halindeyken, “Nihat Doğan bu yarışmanın yıldızı olur” demiştim. İkinci haftasında sağolsun Nihat da beni yanıltmadı.

Önümüzdeki iki ay boyunca belli ki artık onları konuşacağız, onları izleyeceğiz, hafta sonlarını Survivor’la geçireceğiz. Fakat öte yandan bu azimle mücadele eden ekip bana başka bir şey hatırlattı. Baktım bizim Survivor’ı, efsane dizi Lost’u izler gibi izliyorum. Durup-düşünüp, bizim hangi ünlümüz, Lost’ta kime denk gelir diye hesap ediyorum. Lost’un Jack, Kate, Sawyer, John Locke, Danielle ve Mr. Eko’sunu adeta bizim ünlülerimizde hayat bulmuşçasına takip ediyorum. Survivor’a bu gözle bakmaya başlayınca, kaçınılmaz olarak hepsini Lost’un kahramanlarıyla eşleştirmek gerekir dedim.

İşte bu yüzden bugün Survivor Ünlüler takımını, Lost’un kazazedeleriyle aynı adada, aynı bedenlerde birleştireyim istedim. Sizce de benzemiyorlar mı?

NİHAT DOĞAN: Nihat sempatik tavırlarıyla bir anda adanın gözdesi oldu. Adaya adım atar atmaz ünlüler takımının manevi liderliğine soyundu. Sesi gür çıkıyordu her zamanki gibi ve arkadaşlarının her sorununda yardımlarına koşuyordu. Tıpkı, Lost’un yakışıklı doktoru Jack Shephard gibi... O da uçak adaya düşünce kendi acısını unutup herkesin derdine derman arar olmuştu. İşte bu yüzden benim hayali adamda Jack Shephard, bizim Nihat Doğan’da beden buldu.

ÖZGE ULUSOY: Lost’un en güzel kadını Kate’ti. Survivor’ın en güzeli ise şüphesiz Özge Ulusoy. Kate, Lost’ta ilişkileriyle de çok konuşulmuştu. Özge de geçtiğimiz yaz Ferruh Taşdemir’le gerçekleştirdiği bir günlük evlilikle magazin sayfalarının manşetine oturmuştu. Şimdilerde yeni aşkı Tarhan Telli onun dönüşü için müthiş bir hediye hazırlıyor. Telli, aşkına elleriyle donattığı harika bir otomobil yapıyor. Ve Özge hem güzelliği hem de özel hayatındaki yoğun hareketlilikle adanın Kate’i olmaya hak kazanıyor.

DERYA BÜYÜKUNCU: Onu, biraz da inanılmaz vücudu ve müthiş serinkanlılığıyla genç kızların hayallerini süsleyen Sawyer’a benzettim. Şimdi nereden çıktı bu demeyin. Sawyer, Lost’un, Derya da Survivor’ın en yakışıklısı değil mi? Sawyer için Lost’u izleyenler, Derya’nın üçgen vücudunu görmek için Survivor’ı kaçırmıyorlar. Vallahi etrafımda bu soruyu sorduğum onlarca kızın yalancısıyım...

PASCAL NOUMA: Lost’un çikolata renkli karakteri Mr. Eko’ydu. Survivor’ın siyahi yarışmacısı ise Pascal Nouma. Ancak onların tek benzerliği ten renkleri değil. İkisi de bazen çok agresif olabiliyor ve yine her ikisi de çok güçlü. Mr. Eko, Lost’ta kafasını kızdıranlara temiz bir dayak atıyordu. Pascal’ı kızdıranların da sonu aynı olabilir. Aman dikkat!

ZEYNEP TUNUSLU: Zeynep Tunuslu ile Lost’ta Fransız kadın olarak bilinen Daniella Rousseau ikiz kardeş gibiler. (Elbette Tunuslu çok daha genç ve güzel) Fiziksel olarak birbirlerine benzeyen ikilinin mimikleri de aynı. Bir ortak yanları da, mistik duruşlarında ve gizemli hallerinde saklı.

TANER: Taner, adada John Locke’luğa soyunuyor. İkisinin saçlarını kazıtmış olması ve yeşil tişört giymeleri ilk benzerlikleri. Ancak onları ortak kılan şey ikisinin de çok maceracı ruha sahip olmaları. Locke, adaya düşer düşmez elinde palayla ormanın içine dalmış, domuz avlayıp keşif yapmıştı. Taner de palayla ormanı keşfe çıktı. Ancak maalesef elleri boş kaldı. Bu çocuğa da dikkat diyorum...

ACUN ILICALI: Benjamin Linus, Lost adasının yöneticisiydi. Sakin haline ve sinirleri alınmış gülümsemesine karşın adanın en güçlü, en fazla şeyi bilen isimlerinden birisiydi. Survivor adasında ona bir karşılık bulmaya çalışırsak, bu ancak Acun Ilıcalı olur. Acun, Türk halkının gönlünde kurduğu bu tahtla, daha bin kere ıssız bir adaya düşer ama her durumda yine yolunu bulur...

Memet Güler/Habertürk