Medya
01 Mar 2010 22:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:07

BÖYLE KAMPANYA GÖRÜLMEDİ!..DERGİYE ABONE OL, TEK TAŞI KAP!..

3 yıllık abone olan herkese çekilişsiz, kurasız tek taş pırlanta yüzük hediye eden dergi hangisi?

Milli Görüş geleneğinden gelen Saadet Partisi, Tweeter ve Facebook"u kullanıyor. Milli Gençlik Vakfı adını bırakıp "Anadolu Gençlik" ismini alan yeni dernek ise 3 yıllık dergi promosyonu olarak tek taş yüzük hediye ediyor.

Akşam gazetesinde yayınlanan bir habere göre, "postmodern darbe" 28 Şubat"ın üzerinden geçen 13 yılda Milli Görüş camiasında da çok şey değişti.

Adı, Refah Partisi ve lideri Necmettin Erbakan ile özdeşleşen Milli Gençlik Vakfı, ismini Anadolu Gençlik Derneği olarak değiştirdi. Milli Görüş"ün gençlik bazındaki en geniş örgütlenmesi kabul edilen Anadolu Gençlik Derneği, düzenlediği etkinliklerle sık sık eski Başbakan Necmettin Erbakan"ı da konuk ediyor.

Dernek, yayın organı "Anadolu Gençlik" oldukça ilginç promosyonlar veriyor. Dergiye bir yıl abone olanlara eve ve işyerlerine çerçeveletilip asılabilecek değişik hediyeler gönderiliyor. Büyük boy fetih atlasından ilk hutbeye kadar farklı hediyelerin içinde olduğu promosyonlar düzenleyen derneğin İzmir şubesi ise ilginç bir açılıma imza attı.

GÖRÜLMEMİŞ KAMPANYA

Yurtiçi ve yurtdışı toplam baskı sayısı 30 bini bulan dergiye 3 yıllığına abone olacaklara "tek taş yüzük" hediye verileceğini açıklayan dernek, bu ilginç promosyonu okurlarını "Görülmemiş kampanya" sloganıyla duyurdu. Yıllık abone bedeli 72 lira olan derginin duyurusunda şu ifadeler yer aldı: "3 yıllık abone olan herkese çekilişsiz, kurasız tek taş pırlanta yüzük hediye. Abonelere 3 yıllık abone bedelini ödemeyi tamamladıktan bir ay sonra hediyeleri teslim edilecektir. Yüzük gerçek altın taşı, gerçek pırlantadır."

FACEBOOK"TA ÖZEL SAYFA

Saadet Partisi de benzer etkinliklerle dikkat çekiyor. Facebook"tan twitter"a günün moda alışkanlıklarına ayak uyduran SP, bu paylaşım sitelerinde kendisini şu ifadelerle tanımlıyor: "Saadet Partisi muhafazakâr bir parti değildir, sağcı veya solcu bir parti değildir, bir kesimin partisi değildir."

RADİKAL KESİM TEPKİLİ

Mİllİ Görüş geleneğinin radikal ve sıkı Erbakancı kesimi ise tüm bu değişime sert tepki gösteriyor. Yıllar önce Necmettin Erbakan"ı "mehdi" ilan eden El-Azizciler"in hedefindeki isim SP"nin yeni lideri Numan Kurtulmuş. Kurtulmuş"u "Saadet Partisi"ni AKP"lileştirmekle" suçlayan gelenekçi kesimin yeni dönemle ilgili en çarpıcı yorumu ise şu:
"Milli Görüş, Türkiye"yi ve dünyayı değiştirdi, Numan Kurtulmuş Milli Görüş"ü değiştirmeye çalışıyor.

Dilek Gedik/AKŞAM