Gündem
07 Mar 2011 23:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

''BÖYLE BİR GAZETECİ TUTUKLAMASI SİYASİ İKTİDARIN BİLGİSİ DIŞINDA OLAMAZ!''

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, NTV ekranlarında Banu Güven'in sorularını yanıtladı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu gündemin flaş gelişmesi gazeteci tutuklamalarını değerlendirdi.

Gazetesindeki köşesinde Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın gözaltına alınması ve ardından tutuklanmasını eleştiren Bayramoğlu ekranda da tepksini sürdürdü. Hükümet cephesinden gelen ’bilgimiz yok, yargı süreci işliyor’ yorumunu eleştiren Bayramoğlu, ’Böyle bir gazeteci tutuklaması siyasi iktidarın bilgisi dışında olamaz. Seçim süreci yaklaşırken böyle bir operasyonun ne Başbakan ne Adalet Bakanı ne de İçişleri Bakanı’na brifing vermeden yapılmaz’ diyerek sorumluluğun kaçınılmaz olarak hükümette olduğunu vurguladı.

Ali Bayramoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz neyi tartışıyoruz. Biz Ergenekon davasının tümünü mü tartışıyoruz. Yoksa Ergenekon’un etrafında dönen şeyleri mi tartışıyoruz. Ben dünkü durduğum pozisyonun arkasındayım. Tutukluluk meselesi tam bir rezalettir. Kim bunu yapıyor, niye bunu yapıyor?"

HÜKÜMETİN DIŞINDA OLAMAZ

Tutuklamaların hükümetin dışında olamayacağını savunan Bayramoğlu şöyle devam etti:

Hükümetin sorumluluğuna baktığınız da bu düzeyde bir gazetecinin tutuklanması siyasi iktidarın dışında olamaz. Eğer oluyorsa burada ciddi bir bürokrasi var demektir.

SİYASAL İKTİDARA DÜŞEN GÖREV
 
"Burada hükümete düşen iki tane iş var. Bunlardan bir tanesi iklimi değiştirerek özgürlükçü bir yöne doğru gitmek" diye konuşan Bayramoğlu, Nedim Şener, Ahmet Şık ve Hanefi Avcı gibi isimlerin Emniyet’in içinde Ergenekon’u soruşturan polislerle yaptığı mücadeleye dikkat çekti:

Nedim Şener’in başına gelenler çok rahatsız edici. Nedim Şener, Ahmet Şık ve Hanefi Avcı Ergenekon mücadelesini yürüten polis grubuyla ciddi çatışması oldu. Şener, Ergenekon soruşturmasını yürüten polis grubunun Dink meselesiyle ilgili olduğunu yazdı ve üzerine gelmeye başladı. Bence Ergenekon davasını bu çatışmada zemin olarak kullanan polis grubunun olduğunu düşünüyorum.

BU İŞ BİR AN ÖNCE ŞEFFAFLAŞMALI!

Bu polis grubu sıkça ’Biz Ergenekon soruşturmasını yürütüyoruz. Bize yapılan her türlü saldırı Ergenekoncular tarafından yapılan saldırılardır’ diye bir fikir verdi. Tutuklamaların olması bize şunu gösterdi. Ya bu iş bir an önce şaffaflaşacak. Aksi takdirde Türkiye’deki basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü üzerinde şüpheler artacak ve haklı bir davanın meşruiyeti azalacak