Gündem
12 Ağu 2010 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

BİZİM OKULDAN SOĞUTTUĞUMUZ NAZLICAN'A AVUSTURYA SAHİP ÇIKTI!

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan'ın okul hayatına devam etmesi için kolları sıvadı!

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, babasını ziyaret ettiği için Avusturya Lisesi'nden tasdiknamesini almak zorunda bırakılan Nazlıcan'ın tekrar okula alınması için çalışmalara başladı.

Yaklaşık 2 yıldır her çarşamba Silivri Cezaevi'nde yatan Ergenekon sanığı babası Tuncay Özkan'ı ziyarete giden Nazlıcan Özkan, derslerini aksattığı gerekçesiyle tercih yapmaya zorlanmıştı. Okul yönetimi genç kıza “Ya derslerin ya baban” demiş, Nazlıcan da tabii ki babasını seçmişti. Bakanlık devreye girdi ve Nazlıcan'ın yeniden Avusturya Lisesi'ne başlaması için kolları sıvadı.

Okul: Biz 1.5 yıl idare ettik
Avusturya Lisesi Türk İdare Bölümü'nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise, Nazlıcan'ın okuldan ayrılmasıyla ilgili olarak şunları anlattı: “Biz Nazlıcan'ı 1.5 sene idare ettik ama artık mümkün değildi. Nazlıcan her Çarşamba saat 11.15'de Silivri'ye gitmek üzere okuldan ayrılıyor ve okula gelmiyordu. Ama Çarşamba günleri bilgisayarlı muhasebe dersleri var. O ders başka gün yok. O nedenle “Bir tercih yapmalısın. Babanı ziyarete devam edeceksen okula devam etmen çok zor” dedik.

Nazlıcan da, “Ben zaten mimariye ilgi duyuyorum. Avusturya Lisesi'nde kalmak benim için çok önemli değil” diyerek Nisan ayında tasdiknamesini aldı. Tuncay Özkan da ondan önce bize cezaevinden bir mektup yazarak bizi anlayışsızlıkla suçlamıştı ama ne yapabilirdik. Uzun süre idare ettik ama baktık sonu gelmiyor bu yola gitmek zorunda kaldık. Yetkili, “Nazlıcan'ın okuldan ayrılmak zorunda kalması okulun Avusturyalı müdürü veya Avusturyalı yönetimin isteği üzerine mi oldu?” şeklindeki soruya ise, şu cevabı verdi: “Hayır, hayır, Avusturyalı müdürün, Avusturyalı yönetimin Nazlıcan konusuna en ufak bir dahli olmadı.”