Medya
14 Ağu 2010 12:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

BİR HAYRANI TUNCEL KURTİZ'E 'DAYI' DEDİ BAŞINA NELER GELDİ?

Ali Eyüboğlu, Milliyet'teki yazısında Tuncel Kurtiz'le karşılaşıp 'dayı' diye hitab eden bir izleyicinin mektubunu yayınladı.

Tuncel Kurtiz’e ’Dayı’ demeyin!

Mehmet Akgül adlı okurumuzdan ilginç bir e - posta aldım... Akgül’ün yazdıkları "Ezel" dizisindeki "Dayı" karakteriyle bir anda fenomen haline gelen Tuncel Kurtiz’le karşılaştıklarında yaşadıklarına dairdi...
Önce Akgül’ün yazdıklarına yer vermek, sonra da birkaç satır yorum yapmak istiyorum. İşte Akgül’ün yaşadığı hayal kırıklığına dair yazdıkları:

Edremit Akçay’da bir benzin istasyonundan benzin alırken, benzin istasyonunun marketinde Tuncel Kurtiz ile nam-ı diğer ’Dayı’ ile karşılaştım. Kendisine ’Dayı’ diye hitap edildiği ve iletişim kurulmak istenildiği zaman tavır yapıyormuş, daha sonra öğrendim.
13 yaşındaki oğluma kendisini gösterdim ve elimi uzatarak "Dayı merhaba" dedim. Yüzüme dahi bakmadan, benimle tokalaşmadı ve ’Elim ağrıyor’ dedi.

Daha sonra benzin istasyonu çalışanı, bana dönerek, kendisinin sürekli buraya benzin almaya geldiğini ve ’Tuncel Bey’ diyen kişilerle iletişim kurduğunu, ’Dayı’ diye hitap edenlerle hiç ilgilen- mediğini söyledi.

Tuncel beyin uzun bir sanat yaşamı olduğunu biliyorum. Uzun sanat yaşamı ve 74 yıllık hayat tecrübesiyle hayranlarına yapmış olduğu bu basit davranışın kendisine ve sanatçı kişiliğine hiç yakışmadığını düşünüyorum. Kendisini seven ve şu anda bulunduğu yere kendisini taşıyan hayranlarına daha saygılı ve onlarla kendisinin arasında tuhaf sınırlamalar koymazsa bence Atatürk’ün, ’Her şey olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız’ tanımına daha uymuş olur.

Sevgili okurumuz Mehmet Akgül’ün anlattıkları üstüne aslında yazılacak çok şey, yapılacak çok yorum var.

Ancak ben en iyisi, "kıssadan hisse" misali bu konuda söylenmiş en güzel sözle konuyu noktalayayım:
"Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsan, idolünle tanışma."
Birçok kez ben de tanık oldum, bu konuda maalesef ki, durum böyle...

Ali Eyüboğlu/Milliyet

ETİKETLER
#dayı #tuncel kurtiz