Medya
16 Eki 2009 15:29 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:54

"BİR BARBAR BİR BARBARA!.." TARAF GAZETESİ'NDEN ALTAYLI'NIN YAZICI'YA DÜELLO ÇAĞRISINA ELEŞTİRİ!..

Taraf gazetesinden İbrahim Yazıcı ve Fatih Altaylı'ya ders gibi yanıt.

Bir barbar bir barbara...

İbrahim Yazıcı'nın bir gazeteciyi döverek estirdiği terör karşısında sorumluların sessiz tavrı düşündürürken, Fatih Altaylı'nın, Yazıcı'yı teke tek kavgaya davet etmesi şaşırttı

Habertürk Gazetesi Spor Muhabiri Erhan Telli'yi korumalarının yardımı ile döven Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı suskunluğunu korurken, yaşanan barbarlık karşısında dik durduğu görüntüsünü vermeye çalışan ve muhabirine destek verdiğini öne süren Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Yazıcı ile aynı yanlışa düştü.


Altaylı, dünkü köşesinde Bursaspor başkanına sert çıktı, ne var ki "Bu işlerin dövüşerek hallolacağını düşünüyorsan ben buradayım" sözleri ile şiddete davetiye çıkartarak tepki topladı. İşte Altaylı'nın yanlışı yanlışla örtmeyi öneren ve çok tartışılan yazısı:


"BURSASPOR Başkanı İbrahim Yazıcı, HABERTÜRK muhabiri Erhan Telli'yi dövdü. Öyle delikanlıca falan da değil. Korumalarına tutturduktan sonra. Bu yapılana ne deneceğini bilirim de söylemem. Ayıptır. Muhabir arkadaşlarımız işlerini yapıyor, bildiklerini, duyduklarını yazıyorlar. Doğru yazdıklarını biliyor, inanıyorum. De ki, ezkaza yanlış bir şey yazdılar. Bunu çözmenin yolu var. Kendinden eminsen düzeltme yollarsın, yayınlamazsak tekzip yollarsın. Bütün bunları yaparken de dava hakkını saklı tutar, gerekirse davanı açarsın. Muhabir dövmezsin. Hele hele yanındaki çakallara tutturup, eli kolu bağlı adamı hiç dövemezsin. Bu adamlık değildir.Yazıcı Efendi bilsin ki, bu gazetede çıkan her haberden ben sorumluyum. Doğrusuyla da, yanlışıyla da buradaki her haber benim haberim. Ve Yazıcı'ya bir teklifim var. Bu işlerin dövüşerek hallolacağını düşünüyorsan ben buradayım. Eğer kendine güveniyorsan, korumaların arkasına saklanıp aradan yumruk atmaya çalışmayacaksan gel. İstediğin yerde, istediğin zaman. Köşede yazdığı gibi Teke Tek."

Altaylı'nın ne farkı var


Fatih Altaylı'nın, İbrahim Yazıcı'nın yüz kızartan hamlesine aynı şekilde karşılık verebileceğini ima etmesi, açık bir düello için kolları sıvamaya hazırlanması şaşkınlık yarattı. Genel Yayın Yönetmeni apoleti ile örnek olması gereken Altaylı'nın, kanuni yollardan mücadele etmek yerine yanlışı yanlışla temizlemeye çalışması, her gün en olmadık sebeplerden kan dökülen bu ülkede kime ne fayda sağlayacak? Peki çok eleştirdiği Yazıcı gibi hareket etmek yüzünü kızartmayacak mı kamuoyu merak ediyor.

TFF ve TSYD neden bu kadar korkak
Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti vurdumduymazlığı ile çıldırtıyor. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın, Habertürk gazetesi spor muhabiri Erhan Telli'yi döverek yarattığı terörü sadece bir kınama yazısı ile geçiştiren ve üç maymunu oynamayı sürdüren iki kurumdan nasıl bir yaptırım uygulayacaklarına dair bir açıklama bekleniyor. Özellikle Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in, Yazıcı'nın ceza alması için bir girişimde bulunup bulunmayacağı merak edilirken, olayın üzerinden üç gün geçmesine rağmen Özgener'in köşesine çekilerek sessizliğe bürünmesi olayın vahametini arttırıyor. Spor kamuoyu, Futbol Federasyonu'nun yanı sıra kolluk kuvvetlerinin de harekete geçerek Yazıcı'nın hak ettiği şekilde cezalandırılmasını sabırsızlıkla bekliyor.


Taraf

İŞTE ALTAYLI'NIN ÇAĞRISI...