Medya
03 Ağu 2012 14:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:59

BEYZBOL SOPASINA KARŞI ELE ALINABİLECEK ŞEYLER! AHMET HAKAN LİSTELEDİ!

Ahmet Hakan, Obama'nın Erdoğan ile konuşurken eline beyzbol sopası alması üzerine yapılacak "misilleme"de ele alınabilecek şeylerin listesini çıkarttı.

Beyzbol sopasına karşı ele alınabilecek şeyler

OBAMA, bizim Başbakan’la telefonla konuşurken eline beyzbol sopası almış...
Ulusumuz yasta.
“Gitti ulusal gurur gitti” diye feryat ediliyor.
Hatta “çuval”dan girip “uçak”tan çıkanlar bile var.
Kısacası...
Bir şey yapmalı.
* * *
Bu konuda “misilleme” en akla yatkın çözüm gibi...
Başbakanımız, Obama’yı aramadan önce eline bir şey almalı...
Fakat beyzbol sopası bize ters...
Bu durumda o “şey” ne olabilir?
Ben bir liste çıkardım.
Takdim ediyorum:
* * *
- LEVYE: Şoför esnafımızın vazgeçemediği saldırı aracıdır. Yerlidir. Etkilidir... Milletimiz levyeyi görünce mesajı alır ve biraz olsun rahatlar.
- TERLİK: Fırlatılmaya hazır bir şekilde elde tutulmalı... Arada ufaktan masaya da vurulabilir. Özellikle “annelerimiz” ve “çocukları” mesajı hemen kavrar. Ayrıca Arap sokaklarında da yankılanır.
- KEMER: Babaların milli dayak aracıdır. İki ucu birleştirilerek kısaltılmış halde elde sallanır... Fotoğrafta şık durur... İntikam fazlasıyla alınmış olur.
- HAYDAR: Polis teşkilatında copa verilen isimdir... Bu açıdan milli bir tarafı var... Başbakan’ın Obama’ya yanıt için elinde “haydar” tutması, son zamanlarda duvara dizilmek nedeniyle gururu incinen Türk polis teşkilatına da bir moral olur.
- KERATA: Orta boy bir ayakkabı çekeceğiyle “sana bu bile kâfidir lan Obama” mesajı verilir. Böylece acayip gururlanırız. Oh mis.
- OKLAVA: Beyzbol sopasına göre daha ince kaçacaktır ama siz işlevine bakın. Oklava bir semboldür: Anadolu’nun sembolü / Geleneğin sembolü / Yufkanın sembolü / Ve bize özgü şiddetin sembolü...
- MERDANE: Beyzbol sopasına göre biraz tıknaz... Pehlivan gibi bir şey... Kaldı mı bu aletten? Bilmiyorum. Kalmadıysa bile Başbakan’ın mesajı için bir yerlerden bulup buluşturulur herhalde...

Ahmet Hakan/Hürriyet