Medya
30 Haz 2010 15:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

"BEN BİR ALKOLİKTİM!" CUMHURİYET YAZARINDAN TARİHİ İTİRAF!

Katıldığı programda alkolik olduğunu anlatan Cumhuriyet yazarı ünlü ekran yüzünü şaşırttı.

‘Ben bir alkoliktim’

BAZI röportajlar beni çok şaşırtıyor. Programa çıkmadan önce ne soracağım, konuyu nereye doğru yönlendireceğim, ne konuşacağım var tabii aklımda. Üstelik program süresi 30 dakikaya indiğinden beri mucizeyi başarmaya, hem keyifli sohbet hem haber çıkarmaya çalışıyorumya... (Orasıda ayrı bir yazı konusu...) Bazen hiç beklemediğim bir isim hiç beklemediğim bir konuda öyle bir açıklama yapıyorki, sorular, konu, gündem falan uçup gidiyor. Dün Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya ile bugün yayınlanmak üzere bir “Söz Sende ” çektik. Engin Ardıç‘a verdiği ayar, yeni vefat eden İlhan Selçuk‘un vasiyetini açıklaması bir tarafa, kendisiyle ilgili öyle bir cümle söylediki her baba yiğidin harcı değildir, üstelik televizyonda... “Dinci basın beni alkolik olmakla suçladı!” diye söze başladı. Şaşkınlıkla gözlerimi açtığımı fark edince devam etti. “Evet alkoliktim!”
Hikmet Çetinkaya uzun yıllar alkolik olduğunu ve bu illetten kurtulmak için psikolojik ve ilaç desteği aldığını anlattı. Ve ekledi. “Utanacak bir şeyim yok. Bu da diğerleri gibi bir hastalık...”

PEKİ BİZ BU KONUYA NASIL VARDIK?

Aslında İlhan Selçuk‘u konuşuyorduk. Ona Selçuk ve Balbay‘ın Ergenekon iddianamesine giren konuşmasını hatırlattım ve sordum. “İlhan Selçuk sizin için normal değil” demiş. Meğer Çetinkaya‘nın dinci basın kullandı dediği detay buymuş. Bu sözü alkolikliğine yormuşlar. “Oysa” diyor, “İlhan Selçuk haklı. Ben normal bir adam değilim, deli bir tarafım vardır. İnsanların yüzüne karşı ne hissediyorsam onu söylerim. Arkadan konuşmam, iş çevirmem. Hiddetliyimdir. Sadece yazılarımda değil özel hayatımda da hırçınım.”
Hikmet Çetinkaya‘nın bütün hırçınlığına rağmen, her ne kadar Mustafa Balbay da benim hakkımda konuşabilir, başka arkadaşlarım da dese de, alınmadığını söylemek yanlış olur. Hırçın, biraz kavgacı, özü sözü bir, arkadan konuşmayan adamlar aslında daha duygusal ve değerlere daha önem veren adamlar olmazlar mı? Daha çabuk kırılır, daha çabuk üzülürler ama asla belli etmezler.
Hikmet Çetinkaya da onlardan birisi kanımca... Duygularıyla yaşayan, hayatında siyah ve beyazlar olan grilere pek yer vermeyen, tutkulu bir gazeteci. Bugün gazetesine, Cumhuriyet’e hâlâ duyduğu coşku ve aşk da bunun göstergesi zaten. Sorduğunuzu duyar gibiyim. Peki Cumhuriyet’te neler olacak? Bekleyip göreceğiz elbette. Koltuk kavgaları şimdiden başlamış. Ama Çetinkaya‘nın İlhan Selçuk‘un vasiyeti doğrultusunda “Vakıf Başkanı” olmayacağı kesin. Selçuk aynı konuşmada Alev Coşkun‘a da “Hayır” demiş.
Ya yeni yazarlar? Herkesin yakından tanıdığı, bildiği, benim de keyifle okuduğum güçlü bir kadın köşe yazarının peşindeler. Yani yeni dönemde Cumhuriyet şaşırtacak. “Yazmıştı” dersiniz.
Not: Çetinkaya ile Söz Sende bu akşam 17.05’te Habertürk’te

Balçiçek Pamir/Habertürk